Supa crema de dovleac si cartof nu este facuta din multe ingrediente, savoarea o da dovleacul, gustul fiind imbogatit cu smantana. Soiul dovleacului nu conteaza prea mult, la dovleac este chiar pe nimerite. Am avut noroc de dovleac placintar gustos, dar si turcesc (soiul turcesc produs in Romania) bun la gust. Mai tot timpul provizia de dovleac o fac de la rudele din Oltenia. Sper sa placa aceasta supa si copiilor, este important sa fie de mici obisnuiti cu anume gusturi.
Supa crema de dovleac si cartof
Ingrediente
- 1 kg sau mai mult dovleac placintar
- 4 cartofi medii albi fainosi
- 1 ceapa medie galbena sau alba sau praz
- 1 + 1/2 litru apa clocotita
- 1 catel mic de usturoi
- 1 lingura cu varf unt (40-50 g)
- 5 linguri cu smantana
Topping (servire)
- miezuri de nuca usor prajite fara ulei
- crutoane din pesmeti
Instructions
PREPARARE
-
Pune la fiert 1,5 litri apa fara sare.
-
In oala de fiert pune untul fara foc deocamdata.
-
Curata ceapa de foi, spal-o si taie-o solzi. Topeste untul si la foc moderat caleste ceapa amestecand periodic.
-
Spala dovleacul, taie-l felii, indeparteaza semintele cu o lingura, in mana decojeste-l cu ustensila de decojit cartofi sau un cutit mediu - mic. Taie pulpa in cuburi de cam 2-3 cm.
-
Adauga peste ceapa dovleacul si caleste-l 1 minut. Adauga toata apa clocotita si fierbe totul .
-
Spala bine cartofii, curata-i de coaja cu ustensila de curatat sau cutit, taie-i in cubulete de 2 cm si adauga in supa la fiert. 20 de minute mai fierb toate.
-
Intre timp cureti catelul de usturoi, il dai in 4 si adaugi in supa.
-
Supa racorita pe jumatate se blendeaza cu ce ai, pana devine crema.
-
La final se adauga smantana si mai dai niste impulsuri.
-
Nu se pune sare
Recipe Notes
Se serveste cu miezuri de nuca rute mari, usor prajite in tigaie fara ulei si crutoane din paine sau pesmet cumparat.
Liv(e) it!
ALTE RECOMANDARI DE RETETE CU DOVLEAC:
Chec de post cu morcovi și umplut cu dovleac >>> CLICK PE POZA!
Prajitura de toamna cu dovleac si scortisoara >>> CLICK PE POZA!
Dovleac copt cu nucă și scorțișoară >>> CLICK PE POZA!