Cartofi la cuptor cu boabe de mustar si usturoi

Pentru ca inainte de Revelion erau ceva mai multe feluri de mancare decat de obicei care asteptau sa fie preparate, migalisem deja la doua feluri de rulouri cu carne, unul este acesta: Rulada de carne umpluta cu carnati, un deliciu, click AICI pentru reteta si a trebuit sa iau repede o decizie pentru garnitura, n-a mai fost timp, dar am gatit acesti cartofi a doua zi langa friptura ramasa de la Revelion. Am ales aceasta reteta, postata de draga noastra prietena Laura Laurentiu in pagina ei de Facebook >>> SURSA: Retete Laura Laurentiu
Cu cartofii la cuptor nu dai gres niciodata. Dar iata cum se prepara Cartofi la cuptor cu boabe de mustar si usturoi si afla ingredientele.
Cartofi la cuptor cu boabe de mustar si usturoi

Cartofi la cuptor cu boabe de mustar si usturoi

Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 50 minutes

Ingrediente

  • 1 kilogram de cartofi rosii (nu cei albi fainosi)
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 linguri cu boabe de mustar
  • 50 de mililitri de ulei de masline extravirgin
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • sare si piper

PREPARARE Cartofi la cuptor cu boabe de mustar si usturoi
1. Intr-o oala de 4 litri am infierbantat vreo 2 litri de apa + 1 lingura rasa de sare. Am decojit cartofii spalati, iar i-am clatit si apoi sectionat in cuburi cam de 2-3 cm. Le-am dat drumul in apa fierbinte si i-am fiert cred vreo 20 de minute, trebuie sa fie fierti cam pe 3 sferturi caci se mai coc la cuptor.
2. Am curatat usturoiul de coaja, l-am feliat.
3. Am tocat patrunjelul spalat.
4. Intr-o tigaita am incins uleiul la foc moderat impreuna cu boabele de mustar. Dupa vreo 2-3 minute am oprit focul si am dat drumul la cuptor ca sa se incalzeasca.
5. Testeaza cartofii cu o furculita, sa fie fermi si aproape fierti. Scurge-i de apa in sita de spaghete.
6. Amesteca toate impreuna cu piperul si mai gusta de sare.
Cartofi la cuptor cu boabe de mustar si usturoi
7. La cuptoarele moderne se coc la 190 de grade cam 10-15 minute, la cuptoarele vechi si lenese se coc la 200 de grade pana se rumenesc un pic.
Mi-a placut aroma data de boabele de mustar si mie cartofii imi plac cu mult usturoi. La servire poti sa arunci peste ei cubulete de unt, daca sunt fierbinti.
Liv(e) it!
Cartofi la cuptor cu boabe de mustar si usturoi

S-au potrivit de minune cu rulada mea de carne >>> reteta aici
Rulada de carne umpluta cu carnati

Mai merg si langa rulourile din carne de pui umplute cu ciuperci >>> reteta

Sau antricot la gratar, aici aveti alta varianta de cartofi aromati la cuptor: reteta
antricot de vita cu cartofi aromati

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..