Supa crema de linte rosie, aromata

Cu aceasta supa crema de linte rosie a fost dragoste la prima vedere. Excelenta si in post, dar si in zilele de iarna geroase cand se mananca de dulce, se face foarte repede si usor. Noi o gatim, de fapt, indiferent de anotimp cu respect pentru gustul de linte care este atat de bun, puteti sa o faceti numai din linte, ceapa calita in ulei, zeama de lamaie, apa si sare, o pasati si este foarte buna si asa simpla, astfel, oamenii ocupati nu au motiv sa nu o gateasca. Va dau totusi o varianta mai imbogata, am gatit-o in fel si chip aceasta supa de linte, dar sincer? Ne place mai mult fara ardei. Nu va stresati daca nu aveti chimion ori turmeric, este buna si fara.
N-am avut rabdare sa astept ca sa se limpezeasca de spuma dupa ce am pasat-o cu blenderul, caci acum in noiembrie repede se intuneca si nu mai aveam timp sa o fotografiez, voi ii veti aduna toata spuma dupa pasare. Este mai buna mai groasa, mai concentrata decat zeama lunga.
Supa de linte rosie

Supa crema de linte rosie, aromata

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 15 minutes
Timp total 25 minutes

Ingrediente

  • 150 g linte
  • 1,2 - 1,5 l apa
  • 2 cepe medii spre mari
  • 1 morcov potrivit
  • 2 catei de usturoi
  • putin ardei iute
  • 1/4 lingurita turmeric
  • 1/4 lingurita chimion (cumin, camun)
  • zeama de la 1/2 lamaie medie
  • sare
  • 2 linguri de ulei

Supa de linte rosie
PREPARARE Supa crema de linte rosie, aromata
Eu folosesc oale cu invelis cu particule din piatra pentru ca pot cali legumele direct in ea fara ca sa se arda si nu mai schimb vasul. Mancarea are parca si gust mai bun.
Infierbanta in alt vas vreo 5 cani cu apa.
1. Incinge 2 linguri cu ulei la foc moderat in oala (sau tigaie separat daca oala ta lipeste), toaca ceapa cubulete si soteaz-o. Adauga mirodeniile fara sare. Amesteca.
2. Adauga morcovul rondele si caleste 2 minute.
3. Adauga ardeiul iute (daca pui) si caleste 1 minut.
4. Stinge cu o cana de apa fierbinte. Adauga lintea spalata. Completeaza cu inca vreo 4 cani de apa fierbinte.
5. Sareaza si fierbe supa vreo 15 minute, pana infloresc boabele de linte.
6. Opreste focul, adauga zeama de lamaie si paseaza cu mixerul vertical, sau blenderul. La blender face cam multa spuma, dar merge mai repede. Trebuie sa o lasi sa se potoleasca si apoi sa mai aduni din spuma. Sa nu umpli cana mai mult de 70 % pentru ca va creste si va iesi pe la capac. Mixezi in 2 etape, sau cu mixerul vertical.
Daca este prea groasa supa, o mai poti subtia cu putina apa clocotita, dar nu mult, este o supa-crema, nu zeama lunga.
Liv(e) it!
Supa de linte rosie
Afla cum faci din doua ingrediente de baza ca sa fie ciorba de cartofi DE POST super-gustoasa dand click AICI:

Oltenii se vor bucura sa regaseasca supa de raci oltenesti. Click pentru reteta, AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..