Salata orientala cu cartofi, oua si castraveciori murati

In zilele de post nu mai puneti oua. Salata orientala cu cartofi, oua si castraveciori murati are ingrediente consistente, satioase, poate fi considerata un fel de mancare la o masa principala. Presupun ca vegetarienii o gatesc des. Eu insist sa se puna si castraveciori murati, este mult mai savuroasa. Dressing-ul imita maioneza, ingredientele din sos trebuie sa fie la temperatura camerei.
Eu am dat cantitati pentru 2-3 portii. Poti sa dublezi cantitatile daca sunteti mai multi la masa.
salata orientala

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 1 hour
Portii 3 portii

Ingrediente

  • 600 g cartofi albi pentru fiert
  • sare si piper
  • 4 fire de ceapa verde
  • 1 ceapa rosie medie
  • 70 g masline fara samburi
  • 3 castraveciori murati
  • 3 oua fierte tari

Pentru dressing

  • 2 linguri mustar
  • 60 ml ulei
  • zeama de la 1/2 lamaie medie
  • sare si piper

salata orientala
PREPARARE Salata orientala cu cartofi, oua si castraveciori murati
1. Se aleg cartofi mai mici pentru fiert, din soiul cartofi albi. Ii speli bine cu un buret abraziv si ii pui la fiert in apa clocotita. Se pun in multa apa la fiert pentru ca se va epora mult din ea. Vor fierbe cam 30 de minute, depinde mult de marimea lor. Intepi unul cu o furculita si vezi daca intra usor in cartof, atunci e fiert. Te mai uiti dupa 20 de minute, daca coaja a inceput sa crape, inseamna ca sunt cartofi noi sau soiul care fierbe repede, sau foarte mici ca dimensiuni. Se lasa la racorit ca sa ii poti decoji, dar nu reci, salata va fi mult mai gustoasa daca amesteci ingredientele cand sunt calduti cartofii si, de asemenea, ouale.
2. Pune in apa rece ouale la fiert. De la primul clocot socotesti 15 minute. Le strecori apoi de apa ferbinte si le pui in apa rece pe care o schimb dupa 2-3 minute cu alta apa rece.
3. Decojeste cartofii si taie-i sferturi, nici mici dar nici uriasi si pune-i intr-un castron incapator. Presara-i cu sare si piper.
4. Curata firele de ceapa verde si taie-le de 1 cm. Ceapa rosie o tai solzi sau inele. Pui ceapa peste cartofi.
5. Castraveciorii ii pui rondele.
6. Amesteci. Deja isi imprumuta din gust ingredientele.
7. Cureti ouale, le tai rondele si amesteci usor cu restul. Lasi sa ajunga la temperatura camerei.
7. Acum prepari dressingul. Freci mustarul cu sare si zeama de lamaie si adaugi in fir subtire uleiul. Eu le frec cu lingura de lemn. Amesteci cu salata si gusti daca mai trebuie sare si piper. Poate fi servita dupa ce o mai lasi sa isi imprumute gustul ingredientele. Nici eu nu prea respect aceasta regula.
Este atat de buna! Se poate lua in casoleta si la serviciu.
Liv(e) it!

In zilele de post, si nu numai, incercati salata din cartofi cu sfecla (click AICI):
salata de sfecla cu cartof

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..