Desert cu lapte de cocos, tapioca si banane

N-am vrut sa va sperii denumind-o supa de banane cu tapioca, ati fi zis ca este vreo ciudatenie necomestibila. Gata de acum cu carbohidratii din budinci. Explic imediat de ce, dar vreau sa amintesc cu prioritate de blogul “Savori Urbane” si campania “Shan’shi – The Asian Connection” de promovare a produselor companiei “Shan’shi” prilejuita de sarbatoarea Anului Nou Chinezesc (17-19 februarie), Anul Caprei de Lemn. Accesati pagina oficiala a campaniei unde Savori Urbane grupeaza o frumoasa colectie de retete asiatice, pe care le voi incerca si eu, gatite de 12 bloggeri prieteni.
Produsele sunt trimise de Maresi Foodbroker, distribuitor oficial de produse “Shan’shi”.

Asadar, am tapioca, voi inlocui amidonul din budinci cu aceste perlute gustoase, care se obtin din partea fibroasă a rădăcinii de casava, o plantă care creşte în Brazilia şi care poate atinge dimensiuni de până la 3 m înălţime.

Rădăcina plantei este ramificată şi bogată, în procesul de producţie fiind procesată şi transformată în făină, boabe sau fulgi de tapioca. Tapioca nu este un aliment popular în România însă în alte colţuri ale lumii este folosit la scară largă în alimentaţie. Este un aliment extraordinar de hrănitor atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Este recomandat si bebelusilor cand trec la hrana solida. Foarte accesibila la pret tapioca: 500g=7 lei de la magazinele cu naturiste / ceaiuri (gen Plafar).

La gust seamana cu un orez cu lapte cu aroma de cocos si vanilie, iar alunele sunt “cireasa de pe tort”, musai sa puneti si alune deasupra. Scortisoara eu am presarat mai putin decat prevedea reteta, atat cat vedeti si a fost perfect.
Cu aceasta ocazie comunic un pont fetelor care stiu ca nu pot sa prepare dulciuri cu gelatina, ca in cremele gen mousse pot inlocui gelatina cu tapioca. Prin fierbere devin translucide si in functie de concentratie solidifica minunat. Voi proba, sunt sigura ca va fi ok intr-un tort Diplomat si gustul nu va fi deloc denaturat, are gust de orez.

Eu aici am gatit cu laptele de cocos Shan’shi care nu este deloc o zeama lunga, este de foarte buna calitate.

Ingrediente

  • 100 g perle tapioca
  • 500 ml apa
  • 100 ml lapte de cocos (sau lapte de vaca)
  • 500 g banane coapte
  • 75-100g zahar
  • 1 praf sare
  • 2 plicuri zahar vanilat / esenta de vanilie

TOPPING

  • 100 g alune prajite nesarate
  • scortisoara pudra


PREPARARE
1. Sfarama mare la robot alunele.
2. Pregateste 4 castronele / borcanele decorative sau farfurii adanci daca servesti imediat preparatul.
3. Pune perlele intr-o cratita, toarna apa rece, si aseaza vasul la foc moderat. Cand se incinge, redu focul la minim. In functie de cantitate, dureaza cam 5 pana la 10 minute. Trebuie sa amesteci continuu cu o spatula / lingura. Este gata atunci cand devin translucide si se vad niste bilute mici albe care formeaza mijlocul perlei. Devine destul de consistenta budincii.
4. Trage cratita de pe foc, daugă laptele de cocos, bananele tăiate felii, zahărul şi sarea şi mai fierbe la foc mic de tot circa 2 minute.
5. Opreste focul şi adaugă vanilia.
6. Toarna în castroanele pregatite, lasă supo-budinca la răcit minim 10 minute ca sa se mai intareasca şi serveşte cu alune si / sau puţină scorţişoară deasupra.
Acest deliciu de care m-am indragostit, se mananca asa caldut, precum orezul cu lapte, dar romanii il prefera rece, ca pe o budinca.
Liv(e) it!

ALTE DULCIURI USOARE :

OREZ CU LAPTE SI GARNISIT CU ZAHAR ARS – RETETA CLASICA

Orez cu lapte si zahar ars - retete livit.ro
BUDINCA CU BRANZA DE VACI SI STAFIDE
Budinca cu branza de vaci si stafide
Muhallebi / Sütlaç – budinca din orez cu lapte
Muhallebi-reteta

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..