Salata de sfecla cu cartofi si vinegreta

Deja miroase a toamna, cu un inceput dulce si insorit. Incep sa ma uit dupa retete adecvate acestui anotimp. Aceasta salata merge toamna si iarna, dar se poate face in orice anotimp, ingredientele fiind dintre cele mai ieftine oricand.
salata de sfecla cu cartof

salata de sfecla cu cartof
5 from 1 vote
Print

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 40 minutes
Portii 2 portii

Ingrediente

  • 1 capatana de sfecla rosie
  • 3 cartofi albi, fainosi
  • sare, piper
  • ulei de masline, otet
  • marar sau patunjel

1. Pui o oala cu vreo 1,5 L de apa la fiert. Speli sfecla rosie si cartofii si ii fierbi in coaja. Poate sa dureze cam 30 de minute, depinde de marimea legumelor. Incerci cu o furculita sa intre usor in ei. Atunci sunt fierti cartofii.
2. Lasi sa se racoreasca putin si decojesti legumele.
3. Sfecla o tai pai, iar cartofii cuburi.
4. Presari cu sare, piper, ulei de masline si otet. Recomand sa folosesti Otet de casa, din mere si miere (click pentru reteta). Gusti si mai adaugi daca trebuie. Otetul joaca rol important la aceasta combinatie, nu trebuie sa lipseasca.
5. Se presara cu patrunjel sau marar tocat si este gata pentru servire dupa vreo 15 minute, timp in care ingredientele isi combina aromele.
Liv(e) it!
salata de sfecla cu cartof

Comments

  • 5 stars
    Asta am mâncat azi la prânz, iar mai spre seară, acum, sfeclă cu mâncare de mazăre, de data asta punând un pic mai mult oțet în sfeclă, asta fiindcă și mazărea-i dulce.
    Un lucru e clar, la timpul ăsta, sfecla roșie e la mare căutare.
    Fain meniul tău!

    Victor 17/10/2018 13:42 Reply
    • Imi place cum suna meniul tau. Multumesc pentru vizita!

      Livia 19/10/2018 2:42 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..