Deja miroase a toamna, cu un inceput dulce si insorit. Incep sa ma uit dupa retete adecvate acestui anotimp. Aceasta salata merge toamna si iarna, dar se poate face in orice anotimp, ingredientele fiind dintre cele mai ieftine oricand.
Ingrediente
- 1 capatana de sfecla rosie
- 3 cartofi albi, fainosi
- sare, piper
- ulei de masline, otet
- marar sau patunjel
1. Pui o oala cu vreo 1,5 L de apa la fiert. Speli sfecla rosie si cartofii si ii fierbi in coaja. Poate sa dureze cam 30 de minute, depinde de marimea legumelor. Incerci cu o furculita sa intre usor in ei. Atunci sunt fierti cartofii.
2. Lasi sa se racoreasca putin si decojesti legumele.
3. Sfecla o tai pai, iar cartofii cuburi.
4. Presari cu sare, piper, ulei de masline si otet. Recomand sa folosesti Otet de casa, din mere si miere (click pentru reteta). Gusti si mai adaugi daca trebuie. Otetul joaca rol important la aceasta combinatie, nu trebuie sa lipseasca.
5. Se presara cu patrunjel sau marar tocat si este gata pentru servire dupa vreo 15 minute, timp in care ingredientele isi combina aromele.
Liv(e) it!
Asta am mâncat azi la prânz, iar mai spre seară, acum, sfeclă cu mâncare de mazăre, de data asta punând un pic mai mult oțet în sfeclă, asta fiindcă și mazărea-i dulce.
Un lucru e clar, la timpul ăsta, sfecla roșie e la mare căutare.
Fain meniul tău!
Imi place cum suna meniul tau. Multumesc pentru vizita!