Aceasta reteta este cea basic, cea mai simpla, dar care are suficiente ingrediente in topping ca sa iti placa maxim. Gateste-o cu curaj pentru ca nu ai ce sa gresesti la ea. Reteta de aluat o gasesti AICI (click).
Ingrediente
Pentru aluat (2 pizza mari)
- 350 g faina
- 1 lingurita de sare
- 18 g drojdie proaspata sau 7 g uscata
- 1/2 lingura zahar tos
- 225 ml apa calduta
- 3 linguri ulei (poate fi si de masline)
Pentru topping
- 1 lg pasta tomate
- 1/2 lgr busuioc uscat
- 1/2 lgr oregano uscat
- 0.5 kg pastrama de pui afumat
- 200 g ciuperci la conserva
- 200 g masline taiate
- 300 g cascaval
- 300 g rosii
- 200 g ardei capia
- ceapa taiata si desfacuta in inele OPTIONAL
PREPARARE PIZZA SIMPLA DE CASA
Click AICI pentru reteta de aluat de pizza
1. Ungeti cu ulei tavile pentru pizza (cantitatile de ingrediente sunt pentru 2 pizza de 28/30/32 cm).
In acelasi timp puneti cuptorul sa se incalzeasca.
2. Pregatiti toate ingredientele pentru pizza:
– Taiati rondele subtiri salamul
– Scurgeti ciupercile de apa (cele din conserva)
– Taiati rondele maslinele (daca au samburi, presati cu latul cutitului si ies imediat).
– Taiati rondele subtiri rosiile
– Taiati felii subtiri ardeiul capia
– Amestecati 2 linguri de pasta de tomate cu 2 linguri de ulei si 1 lingurita de busuioc intr-un bol.
3. Ungeti putin mainile cu ulei si intindeti uniform si usor aluatul pt pizza in tava astfel ca marginile sa fie putin ridicate.
4. Cu o pensula ungeti aluatul cu compozitia de pasta de tomate, ulei si busuioc.
5. Uniform repartizati salamul pe toata suprafata aluatului.
6. Repartizati uniform jumatate din cantitatea de ciuperci si masline deaspura salamului.
7. Se rade cascavalul (1/2) pe toata suprafata.
8. Deaspura cascavalului se repartizeaza frumos feliile de rosii si ardei capia.
9. Se pune pizza la cuptor pentru aproximativ 25-30 de minute la 200 grade. La cuptoarele moderne, cautati dupa 20 de minute, poate sa dureze mai putin.
Se scoate din cuptor cand este putin rumenita, se lasa 5-10 min in tava (se taie mai usor si toate ingredientele se combina mai bine – adica nu cad de pe pizza in timp ce mananci).
Liv(e) it!