Afara ninge ca in povesti, prima zapada adevarata din iarna lui 2016. O dimineata de duminica petrecuta la caldura am inveselit-o cu un mic dejun la cuptor, reteta pe care o fac cred a patra oara, dar numai de dragul sa pozez in zapada m-am invrednicit sa inregistrez. “Viata e frumos!” 🙂
Atat de usor de facut, le gasesc potrivite nu doar la mic dejun ci si pe platoul cu antreuri la o masa festiva.
Ingrediente
- 2 rosii medii spre mari
- 2 oua medii
- sare, piper, busuioc
- IMPREUNA CU: branza si masline
PREPARARE
1. Incalzeste cuptorul la 200 grd (cam treapta 6 aragaz clasic).
2. Pune hartie de copt intr-o tavita sau capac yena / ceramic (ca sa nu mai muncesti sa cureti din greu).
3. Taie capacul si scobeste cu o lingura rosiile spalate si zvantate.
4. Presara in interior doar putina sare, piper si busuioc uscat daca nu ai verde.
5. Sparge cate un ou in fiecare, incearca sa nu spargi galbenusul. Nu m-am gandit sa sectionez, trebuie sa arate frumos colorat.
6. Presara cu busuioc verde tocat. N-am avut,am faramitat din cel uscat inauntru.
La mine a durat 40 de minute pana a inchegat albusul. Nu ne place sa tremure. Voi cercetati dupa 25 de minute, nu stiu cum coace cuptorul vostru.
Se mananca alaturi de branza si noua ne-a placut si cu masline alaturi. Daca mananci cu branza nesarata (topita gen) probabil ca vei vrea un mic praf de sare peste ou. Si putin piper din nou.
Liv(e) it!