Aceasta este o crema de lamaie pentru torturi si prajituri clasica, fiarta pe plita. Cele cu mascarpone, “retetele moderne” le vei gasi in alte sectiuni ale blogului. Poti folosi in straturi alternative cu frisca din smantana la un tort de lamaie, sau foi, de regula albe. Eu aici am avut foi tip piscot cu cacao, dar mai bine rezoneaza cu cele cu vanilie.
Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 10 minutes
Timp total 20 minutes
Portii 1 prajitura
Ingrediente
- 3 + 1/2 lg faina sau 4 de amidon
- 500 ml lapte gras
- 4-5 lg zahar
- coaja si zeama de la o lamaie
- 1 pachet unt gras 80%
PREPARARE
1. Aduci untul la temperatura camerei, din timp.
2. Razi coaja de lamaie.
3. Intr-un vas cu fund dublu pune faina si zaharul apoi adauga in fir subtire laptele rece, amestecand cu un tel para, ca sa nu faca cocoloase.
4. Pune la foc mic si fierbe amestecand mereu cu telul para sa nu se prinda si sa nu faca cocoloase. Se va ingroasa si va capata consistenta unei budinci.
5. Lasa-l sa se racoreasca pe jumatate si adauga si zeama de lamaie si coaja rasa.
6. Untul la temperatura camerei mixeaza-l spuma.
7. Cand este inca usor calduta compozitia, mixeaz-o in 2-3 transe cu untul. O intrebuintezi rece.
Liv(e) it!