Flan cu ciuperci si carne -reteta simpla

Daca n-as fi preparat mai inainte Quiche Alsacienne n-as fi stiut cum sa imbogatesc gustul flanului. Am pornit de la o reteta lalena.ro de Flan cu ciuperci pe care am modificat-o.
I-am adaugat ca la Quiche pastrama de pui (sunculita afumata sau bacon, kaizer, etc.), am inlocuit total cascavalul cu branza de capra iar ca metoda de preparare, in loc sa asez neprelucrate termic, in prealabil, legumele in tava peste care sa torn aluatul, le-am pregatit dupa metoda de la Quiche pentru un gust mai savuros si zic eu ca n-am gresit. Daca va grabiti puteti sa le asezati crude in tava dar n-am probat gustul.
Precizez ca aluatul este de clatita turnat de 2-3 cm cat sa cuprinda legumele si este un aluat umed, nu are legatura cu Quiche. A doua zi devine ferm dar inca bun. Nu stiu daca este pe placul tuturor, eu n-am obiectii, de aceea il si inregistrez, avantajul este si acela ca se face repede. Eu am riscat si am asezat in tava de pizza, a crescut peste borduri dar nu s-a revarsat. Este bine daca aveti o tava cu pereti mai inalti, poate fi si rectangulara ca forma.

Pentru o tava cu pereti inalti si diametrul de 28-30cm

INGREDIENTE
100 gr pastrama de pui (mai buna afumata) sau sunculita afumata, bacon, kaizer, etc.
Ceapa rosie – 1 buc
Ciuperci albe proaspete – 150 g
Branza de capra sau cascaval – 100 g
Oua-4 buc
Lapte-500 ml
Faina-200 g
Sare, piper-1 lingurite
nucsoara (un varf)-optional

PREPARARE
Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta.
Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime.
Caliti ceapa taiata julienne fara a o arde.Taiati felii ciupercile.Radeti branza.
Formati aluatul ca la clatite: bateti bine ouale si amestecati cu faina, sare, piper si nucsoara (optional). In ordinea asta am observat ca pot evita formarea cocoloaselor.
Mai alternati pe parcurs cu lapte rece amestecand continuu ca sa nu se formeze cocoloase.
Pregatiti o tava ca de tarta cu pereti de minim 4cm inaltime sau tava rectangulara de maxim 30 cm latura.
Pe fundul tavii si laterale am pus hartie de copt unsa cu ulei. Tavile din silicon nu necesita un astfel de tratament.
Ca sa taiati hartia perfect rotunda procedati astfel:
taiati un patrat cat diametrul cercului (36-38m ca sa urce si pe pereti), pliati pe jumatate si tot asa pana obtineti un triunghi ca in poza.
Taiati drept capatul lat pe dimensiunea medianei celei mai mici. Cand desfasurati, aveti un cerc perfect.
Ungeti peretii oalei cu ulei si asezati hartia. Eu am mai uns putin si hartia ca se cam lipeste altfel. De hartie nu s-a lipit deloc.
Preincalziti cuptorul la 200grd.
Asezati in tava ceapa, apoi branza, apoi carnea si turnati aluatul foarte incet ca sa nu faca gaura in ingrediente.

Dati la cuptor, la 200C, pentru 35-40 minute, mai lasati daca nu este rumenita. Se umfla dar imediat ce o scoateti din cuptor se lasa, este in regula sa se comporte asa.

Scoateti pe un platou. Este buna si rece, nu numai calda.
Liv(e) it!

Comments

  • M-ai omorat!!! ce prezentare frumoasa! Emoticon cu inimioara! <3 🙂

    merisor 11/11/2013 16:51 Reply
  • Ce prezentare minunata ai facut Didi, dintr-o frunza de salata , o felie de castravete , o felie de morcov si o feliuta de ridiche, bv , bv!

    Diana 11/11/2013 18:00 Reply
    • Daca masa voastra va fi mai frumoasa si datorita mie, nu poate decat sa ma bucure

      Food design 12/11/2013 7:51 Reply

Leave a Reply to Diana Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..