De la o tara la alta, exista mai multe variante de amestec, preparare si desigur, denumire. In turca se numeste Sütlaç. Este absolut delicioasa si se prepara usor.
Timp de preparare 15 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 35 minutes
Portii 4 portii
Ingrediente
- 1 L lapte
- 200 g faina de orez sau orez cu bob rotund
- 100-120 g zahar
- 3 seminte cardamom
- 1 baton scortioara (optional)
- 1 lg apa de trandafiri
- apa la nevoie
- Topping fistic sau migdale, scortisoara, dulceata
PREPARARE
1. Intr-un vas care nu lipeste se fierb la foc moderat laptele, semintele de cardamom, batonul de scortisoara si zaharul + faina de orez, timp de vreo 8-10 minute, sau pana cand se inmoaie boabele de orez. Se mai adauga apa daca devine prea gros amestecul.
2. Se trage de pe foc si se adauga apa de trandafiri. Daca folositi orez, se omogenizeaza la blender pana capata o textura de iaurt, se toarna in castronele ceramice si se mai coace budinca pentru 15 minute la 180 de grade, pana capata o crusta, scufundand pana la jumatate castronelele intr-o tava cu apa calda.
3. Se decoreaza cu fistic sau migdale macinate, ori scortisoara si se mananca rece de la frigider, sau calda, imediat dupa preparare cu sau fara dulceata preferata. Unii prefera siropul de la o dulceata.
Liv(e) it!