1. Depanusati doar foile prafuite de deasupra.
2. Foarte important este ca restul foilor sa nu fie rupte de pe cotor pentru ca dupa metoda clasica prin care le rupeati si puneati strat dedesubt si deasupra stiuletilor, este un gest inutil deoarece vor pluti datorita clocotului apei, nu stau dedesubt.
2. Foile se indoaie doar cat sa rupeti matasea pe care nu o veti arunca. Puneti-o la uscat si preparati iarna ceai impreuna cu cozi uscate de cirese. Este benefic pentru mai multe afectiuni (intrebati-l pe Google). Foile indoite le veti intinde apoi la loc si asa asezati toti porumbii in oala impanusati, fie si partial. Cotoarele le scurtati cu un cutit ascutit. Daca le rupeti, vor cadea si foile.
2. Umpleti cu apa rece sa treaca vreo 4 degete peste porumbi, adaugati 1 lingurita cu varf de sare si aveti grija sa reumpleti din cand in cand oala, pentru ca se evapora repede apa.
3. Focul sa fie mediu spre mare si acoperti oala cu capac (sa fie mare de vreo 4 litri pentru 5 porumbi mari). Porumbii romanesti fierb in minim o ora (toamna poate sa dureze fierberea mai mult de 2 ore). Cei moi de lapte, porumbii dulci, fierb in maxim o jumatate de ora.
Liv(e) it!