“Tineti minte! O inghetata facuta in casa, mai ales daca nu aveti masina, NU va iesi niciodata atat de cremoasa ca cele din comert care sunt pline, dar PLINE de stabilizatori. Asa ca nu fiti dezamagiti daca nu iese la fel ca cea din caserolele de plastic. Credeti-ma, nu vrem asta!” [ Ana Consulea – Zexe ]
Reteta este: Gordon Ramsay “Meniul perfect”.
Orice inghetata de casa se va tine de 5 la 10 minute la temperatura camerei, inainte de servire.
Inghetata persana din 10 galbenusuri de oua
Ingrediente
- 500 ml lapte integral
- 500 g smantana 48% (amesteci 250g mascarpone cu lapte pana la 500g)
- sofran
- 10 galbenusuri (am avut de la gaini de curte)
- 130 g zahar
- 2 linguri apa de trandafiri (3 doar pentru cei obisnuiti cu aceasta aroma)
PREPARARE INGHETATA
1. Pune in congelator sau frigider un castron/recipient de 1.5l.
2. Intr-o cratita groasa mixezi mascarpone cu laptele (750ml) si pui la foc moale amestecand cu un tel ocazional pana incepe sa fiarba.
3. Opresi focul, pui sofranul si lasi sub capac sa infuzeze 5 minute.
4. In acest timp mixezi cu mixerul galbenusurile cu zaharul intr-un bol mare.
5. Torni peste galbenusuri laptele cu smantana fierte si mixezi un pic. Le pui la foc sa se lege cam asa cum am obtinut la parfait in poza de mai jos, o idee mai subtire iese…
6. Muta crema in castronul racit in congelator sau frigider si las-o sa se raceasca la inceput la temperatura camerei, iar cand nu mai este fierbinte, in frigider.
7. Cand s-a racit foarte bine, toarna in aparatul de facut inghetata, pune si apa de trandafiri si las-o sa lucreze.
8. Cand s-a oprit aparatul o muti intr-un recipient cu capac si o depui la congelator pana consumi.
9. Ceea ce ramane pe a doua zi, trebuie scos cu 15-20 minute (la cantitate mare) inainte de servire ca sa se mai inmoaie.
Este foarte buna cu salata de fructe de mai jos.
Liv(e) it!