PREPARARE
Protejeaza cu hartie de copt tava.
Nuca pusa in punga groasa si incapatoare inchisa la gura cu un clips, o zdrobesti marime medie, cu sucitorul. Repede se rezolva acest pas.
Incalzeste cuptorul la 180 grd.
1. Untul la temperatura camerei, mixeaza-l cu zaharul.
2. Adauga ouale, mixeaza. Poti sa bati albusurile separat, caz in care nu mai pui bicarbonat.
3. Adauga laptele, coaja de lamaie si esentele, mixeaza pentru omogenizare.
4. Intr-un bol amesteca faina, sarea si praful de copt. Adauga in transe si mixeaza.
5. Rastoarna aluatul care are consistenta celui de chec, in tava cu hartie de copt. Niveleaza.
6. Se coace pe treapta de mijloc a cuptorului, la 180 grd cam 35-45 minute, am uitat sa ma uit la ceas. Depinde de grosime, faci testul cu scobitoarea.
7. Se scoate la racit pe un gratar. Rece, o tai in forma de semiluna cu decupatorul in forma de cerc (cam diametu de 7cm). Daca nu ai, improvizezi din gura unui pahar cu pereti subtiri, sau tai o sticla de plastic zdravana de 0.5 l, sau o tai patrate cu cutitul, dar nu vor mai fi semiluni. Nu intervin nici un fel de pierderi la taierea in forma de semiluna.
Liv(e) it!
Alte retete cu nuca de la bunica:
Arată foarte bine, voi încerca și eu semilune 🤩
Mult succes în continuare 🧡
Draga mea Oana, iti multumesc pentru mesaj. Este o prajitura simpla de casa. Merge bine langa ceaiul de la ora 5.