La orice preparat cu avocado, secretul este sa fie foarte bine copt. Eu il tin in frigider cam 1 saptamana in punga de plastic ca sa nu piarda apa. Un tutorial de cum sa desfaceti un avocado, am inregistrat la Guacamole.
INGREDIENTE
1 pumn tinut caus, cu untisor (marimea legaturilor e foarte variata)
200g rosii/ cherry de preferinta
1 avocado copt bine
1 ceapa rosie mica sau 1 legatura de ceapa verde frageda
2 linguri ulei de masline
zeama de lamaie
sare
PREPARARE
1. De zi cu zi cand nu ai timp de plating :), tai cu o foarfeca de bucatarie frunzele untisorului direct din legatura, intr-o sita si le speli si lasi la scurs.
2. Rosiile spalate le tai in doua daca sunt cherry, ori feliute sau cuburi mari pe cele obisnuite. Pui intr-un castron larg pt preparare, sa ai loc de manevra comod.
3. Ceapa am taiat-o rondele foarte fine, care se desfac in inele decorative. Adaugi peste rosii.
4. Ca sa nu oxideze, lasi ultimul pe avocado. Extragi miezul la avocado asa cum am aratat la Guacamole. Pentru acest plating, l-am decojit ca pe portocala, spiralat, voiam felii mari pe lung. Pentru castron, se va taia cuburi de vreo 2 cm. Adaugi peste rosii si ceapa si imediat stropesti cu zeama de lamaie ca sa nu oxideze.
5. Stropesti cu uleiul de masline si presari sare. Amesteci putin, de doua-trei ori.
6. Adaugi untisorul si mai amesteci cu grija de cateva ori.
7. Rastorni in salatiera si decorezi cu untisor curat si cateva jumatati de rosii cherry.
Sa va fie de folos!
Eu am mai folosit untisor, insa anul asta nu am gasit inca in piata. Sunt fan untisor si leurda! Super sanatoasa salata!
…dar si o mascota parca ar merge 🙂