De efect datorita culorii, dar si gustoasa, racoritoare, cu multa gheata este antidotul perfect pentru disconfortul resimtit in zilele caniculare.
Pentru cca. 6 portii
INGREDIENTE
900 g miez de pepene verde (fără sâmburi)
2 lămâi mici (zeama)
250 ml apă rece
OPTIONAL: 3 linguri de zahăr brun sau miere (mai potrivite ar fi zaharul brun, xilitolul sau fructoza, in acest caz, sau deloc)
cuburi de gheata
frunze de menta sau busuioc pentru decor
PREPARARE
1. Toarna in blender apa si zaharul. Le mixezi 1-2 minute pana se topeste zaharul.
2. Storci zeama de la lamai si adaugi in blender + cateva cuburi de gheata. Le lasi in asteptare.
3. Tai cub dupa cub miezul de pe feliile de pepene si le cureti de samburi. Le strangi intr-un castron incapator.
4. Pui o mana de cuburi de pepene in blender si le mixezi. Adaugi constant progresiv cate o mana de cuburi de pepene. Daca le pui toate o data si blenderul nu este turbo, nu le va razbi pe toate prea repede.
5. Strecoari limonada printr-o sita cu orificii nu foarte mici.
Mie mai repede mi-a mers sa pasez la robot tot pepenele curatat de samburi. L-am mixat, apoi am adaugat siropul cat a incaput. L-am strecurat si turnat in carafa pentru limonada.
Carafa o tii la frigider pana in momentul servirii.
Servesti cu cuburi de gheata in pahare. Eu am pus si in carafa. Decorezi paharele cu frunze de menta sau busuioc.
Sa va fie de folos!
ce idee buna! o sa-mi fac si eu cand apare soarele si caldura din nou la mine…acum e iarasi toamna 🙁
deprimant la voi acolo climatic, in schimb, aveti peisaje uluitoare 🙂
mi s-a spus ca si la mare este nor si vant
Daaa,o bunatate!!am facut si eu dar nu i-am mai pus zahar,a mers asa doar cu lamaie! pup Didi si ore placute in continuare!!
cred ca si eu o sa recomand fara zahar daca zici ca e ok