Un fel de miniquiche varianta rapida, pentru ca sunt gatite cu aluat cumparat. Cand sunt calde se topesc in gura.
INGREDIENTE
ALUAT
400 g pachet cumparat
UMPLUTURA este reteta de aici
100 gr sunculita afumata sau bacon, kaizer, etc.
1 ceapa micuta
100 gr cascaval Gruyere, Emmentaler etc.
150 gr smantana acra
2 oua
verdeata tocata marunt
sare, piper, nucsoara
PREPARARE Paharute tip miniquiche cu cascaval
Dezgheata aluatul.
Mai uniformizeaza cu sucitorul pe foaia in care este impachetata.
Cu decupator sau gura unui castronel (am unul metalic) taie forme rotunde de vreo 10 cm diametru si aseaza-le in cupele de briosa. Resturile de aluat, in forma aceea neregulata, cum o fi, le garnisesti cu cascaval ras si le coci, le vei devora ca pe niste minipateuri. La transa din pozele finale, am facut vad mai bine, am asezat aluatul mai inauntrul cupei si s-a umplut frumos.
Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajesti sunculita la foc mic pana devine crocanta. adauga la final ceapa taiata julienne fara a o arde. scurgi de grasime si distribui in paharute.
Razi branza si o presari.
Deasupra pui cu lingura amestecul oua batute cu furculita, smantana, verdeata (patrunjel) tocata marunt si condimentele. Foarte putin creste la copt umplutara, sa tii cont sa lasi cativa milimetri mai goale inaite de coacere.
Dai la cuptor, la 180C, pentru 25-35 minute, mai lasi daca nu arata rumene pe margine.
Sunt foarte bune de luat si la pachet. Mai bune sunt incalzite la cuptor, daca s-au racit.
Liv(e) it!
Sunt tare de efect, iar prezentarile tale sunt de revista!
Tu ai afinitati cu astfel de prezentari si mai stiu ca ai o colectie grozava de vase deosebite. Multumesc!