Bezele cuiburi de randunele, Sanda Marin

1-Cuiburi de randuneleIl credeam pierdut. Fericita sunt ca am gasit albumul cel vechi cu poze din casa bunicilor, si o parte din corespondenta: multe felicitari si vederi, … scrisori aproape deloc.
Am scanat aceasta felicitare din anii ’70, pentru ca este cu randunele si pe aceste bezele, asa le-a asemuit Sanda Marin, cu niste cuiburi de randunele, probabil pentru ca sunt neregulate.
Sanda Marin nu a fost barbat! Nu, nu este ca in „Big Eyes: Ferestrele sufletului”.
In imagine este Sanda Marin:
2-Cuiburi de randunele
3-Cuiburi de randunele
INGREDIENTE
4 albusuri
200 g zahar
200 g migdale sau nuci
4-Cuiburi de randunele
PREPARARE
1. Pregateste tava de la cuptor asternand in ea hartie de copt.
2. Daca nu ai fulgi de migdale ca mine, taie samburii de migdale felii cat mai subtiri si nuca pe lung. Eu am pus si migdale si nuca.
3. Lasa la fiert o oala medie cu apa, pt bain-marie.
4. Intr-o alta cratita potrivita tratamentului baterii la abur, mixeaza albusurile impreuna cu o ciupitura de sare fina.
5. Adauga treptat zaharul si continua baterea la rece.
6. Muta pe abur (fundul acestui vas sa nu ajunga in apa) si continua sa bati manual pana devine foarte lucioasa, cam 5 minute, mereu imi este frica sa nu transform in albus fiert. Eu am batut tot la electric si a fost ok pt acest preparat care se amesteca cu multi samburi.
5-Cuiburi de randunele
7. Amesteca manual, de jos in sus cu miscari cat mai putine, cu nuca si migdalele feliate.
8. Pune in tava movilite, cate o lingurita din compozitie la distante de vreo 2 cm intre ele.
9. Se coc o jumatate de ora, la foc mic (treapta maxim 3 la gaz).
10.Se scot calde cu un cutit. Nu s-au lipit deloc.
Sa va fie de folos!
6-Cuiburi de randunele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..