Pui cu “urechi de lemn” si sosuri asiatice

Nu neaparat pentru acest preparat, ci ca sa incepeti sa gatiti asiatic, va indemn sa parasiti zona de confort, sa va procurati nu multe produse: 2-3 sosuri specifice bucatariei asiatice, neaparat ciupercile numite “urechi de lemn”, taietei, un orez basmati si foarte comod ar fi si un wok. Sunt convinsa ca odata gheata sparta, nu o sa va mai puteti opri din a gati asiatic. Deosebit de gustos si rapid de facut. Daca nu erau fetele de la Savori Urbane sa ma invite in campania Shanshi, nu dadeam importanta cu prioritate si habar nu aveam ce aveam sa pierd.

Iti dau top 4 idei de mancaruri asiatice la mine pe blog:

Pui cu "urechi de lemn"
Porții: 2
Timp de gătire: 20 minute

INGREDIENTE
400 grame piept de pui/ pulpă dezosată
30 grame urechi de lemn deshidratate (Shan Shi am folosit)
4 linguri ulei
1 ceapa mica rosie
2 fire ceapa verde
1 linguriţă praf de curry
1 lingura rasa unt de arahide
SOS
1 linguriţă amidon de porumb
7-8 linguri apa rece
8-10 linguri de sos soia putin sarat (Woksauce / Shan Shi am folosit); altceva sarat, doar 4 linguri (gusti cat permite de mult ca sa pui)
1/2 lingurita piper macinat
1 lingura suc lamaie
1 lingurita zahar brun in cazul in care nu puneti unt de arahide
1 lingurita ulei de susan
2 catei de usturoi / ras
2 cm bucata de ghimbir ras
GARNITURA
taietei din orez sau grau / pregatiti conform instructiunilor de pe pachet (Wok Nudeln / Shan Shi)
sau orez cu bob lung (Basmati e cel mai bun)
Pui cu "urechi de lemn"
PREPARARE
1. Urechile de lemn le vei pune la hidratat, într-un castron cu apă rece şi două linguri de sos de soia, unde vor sta 1 ora, dupa care se lasa la scurs si apoi le tai fasii.
2. Taie carnea cuburi cat o imbucatura (2-3 cm).
3. Incinge bine uleiul într-un wok (sau tigaie) la foc iute.
4. Când uleiul e foarte încins adaugă carnea de pui şi amestecă energic cu o spatula care sa nu zgarie wok-ul daca are strat antiaderent. Carnea de pui trebuie să se pătrundă bine şi să fie uşor rumenită.
SOS
5. Intr-un castron mare dezlegi amidonul in putina apa, apoi completezi inca cu vreo 7 linguri de apa. Adaugi: sosul de soia ramas, piperul macinat, zeama de lamaie, uleiul de susan, usturoiul si ghimbiru ras.
6. Taie ceapa rosie cuburi de maxim 1 cm
7. Taie ceapa verde tije de 3-4cm taiate in diagonala.
8. Când carnea de pui este gata, adaugă ceapa rosie, usturoiul şi praful de curry. Când ceapa s-a înmuiat şi devine sticloasă, se adaugă untul de arahide, urechile de lemn scurse bine de apa si le invarti 1 minut.
9. Adaugi ceapa verde, le invarti sub 1 minut si repede adaugi sosul preparat la pasul anterior. Sosul trebuie să dea două-trei clocote înainte de a fi luat wok-ul de pe foc.
Se serveşte imediat, cu tăieţei fierţi conform instructiunilor de pe pachet, sau orez fiert la abur in apa cu sare. Taieteii special conceputi pentru wok pot fi pusi direct in wok daca mariti cantitatea de sos cu 6-7 linguri de apa in plus, ca sa aiba in ce sa fiarba, maxim 3 minute.
O nebunie de arome si gusturi la acest preparat.
Sa va fie de folos!
Pui cu "urechi de lemn"

Article Tags:
·
Article Categories:
MANCARURI · PASARE · Retete din Asia · TOATE SEZOANELE

Comments

Leave a Reply to Haplea Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..