O reteta Gordon Ramsay, savarsita mai demult la un eveniment in familie. Este trendy:)
INGREDIENTE
2x250g sfecla coapta (mai bine 3 mai mici)
1 mar mare
zeama lamaie pt stropit
50 g alune nesarate prajite
100 g branza de capra
VINEGRETA
2 lg otet balsamic
3 lg ulei de alune
3 lg ulei de masline
sare (de mare este recomandata)
piper proaspat macinat
PREPARARE Salata de sfecla rosie coapta, branza de capra si mar
Incinge cuptorul la 220g, pune hartie de copt intr-o tava de cuptor mica.
1. Spala sfecla si curata-i superficial coaja cu un buret de sarma nou. Clateste si zvanta cu prosop de hartie. Coace pe hartie de copt asezata in tava sfecla spalata si uscata. Poate sa dureze 30 minute sau mai mult, depinde de marimea bucatilor de sfecla.
2. Zdrobeste mediu alunele prajite (nesarate).
VINEGRETA
In castronul de amestecat bate ingredientele pt vinegreta.
ASAMBLARE
1. Dupa racire, taie sferturi sfecla si pune-o in castron. Poti pune manusi ca sa nu te patezi, la mine s-a luat usor fara manusi.
2. Taie marul sferturi, stropeste cu zeama de lamaie si pune in castron.
3. Adauga alunele si amesteca totul. Transfera in salatiera de servit sau transfera direct in 4 boluri / portii.
4. Sfarama cu furculita telemeaua de capra si presara pe deasupra fiecarei portii. Eu am experimentat cu mozarella, desi aveam branza de capra. Ar fi fost mai bine cu telemea usor sarata.
Sa va fie de folos!