Oameni din anturajul meu, dar chiar si la conferinta cu bloggerii din culinar, cineva intreba pe scena daca nu avem si retete rapide, pentru ca el ar manca gatit in casa, dar nu are mult timp la dispozitie de petrecut in bucatarie.
Multe avantaje gasesc la aceste prajiturele:
– nu necesita preparare la foc si se fac foarte repede, in 20 de minute
– am folosit foile de napolitana ramase prin camara, de exemplu, de la prajitura Furnicuta pe care am gatit-o cu o alta ocazie
– sunt foarte bune la gust pentru ca sunt pline de nuca si bonus, legate cu nutella sau chiar gem gros, cred ca ar merge
– le gasesc aspectuoase cu gulerasul acela alb din zahar pudra …
INGREDIENTE
2-3 linguri cu zahar pudra
2 linguri pudra de cacao neindulcita
50ml lapte
esenta de rom dupa gust
2 linguri sirop de porumb sau miere
2 cani de foi de napolitane, zdrobite
200g nuci macinate mediu
100-150 g nutella ori crema de casa cu cacao (sau mai mult, cat sa lege)
zahar pudra pentru decorare muchii
PREPARARE
1. Rupe foile de napolitana
si macina-le la robot.
2. Dizolva mierea in lapte si adauga esenta de rom.
3. Amesteca intr-un castron mare zaharul cu cacaoa.
4. Adauga amestecul cu lapte si omogenizeaza.
5. Amesteca si cu nucile si napolitanele macinate.
6. Mai departe pui lingura cu lingura nutella sau crema rece, pana cand leaga, astfel incat sa isi tina forma.
7. Modeleaza intre palme bile de vreo 3cm si aplatizeaza-le. Vor capata forma de chiftea.
8. Rulezi marginile prin zaharul pudra pus intr-o farfurie plata.
9. Le asezi pe o tava distantate un pic si se lasa la uscat cateva ore, sau pana a doua zi.
Sa va fie de folos!
ce reteta interesanta. Eu nu am mancat niciodata…cred ca sunt delicioase:).
si depanare cand ai multe de preparat si trebuie sa iasa la numar