Bruschete cu unt, parmezan si usturoi

Poti sa parcurgi prima faza in avans, dar coacerea la cuptor se va face musai inainte cu 10 minute de a se aseza oaspetii la masa, pentru ca se mananca fierbinti sau macar calde. Am fost indemnata sa le prepar acum, pentru ca in pachetul cu produse marca “Dr Schar – Produse fara gluten”, parte din premiul 1 primit in campania 2, se aflau si aceste doua mini-baghete, perfecte pentru reteta de bruschete cu parmezan pe care o aveam.
Laud toate produsele primite, gustul este foarte-foarte bun si finut la tot ceea ce am gustat, se topesc in gura.
Varianta aceasta de bruschete, este cea mai savuroasa de pana acum.
Bruschete cu parmezan si usturoi
INGREDIENTE
2 mini-baghete (am avut fara gluten de la Dr. Schar)
100 g unt nesarat
2 linguri ulei de masline extra-virgin
2 catei de usturoi, decojiti si zdrobiti
1 pumn mare de frunze proaspete de patrunjel, tocat marunt
ciupituri de sare cuser
parmezan ras fin (poate 150g, e la ochi)
tije patrunjel pt. ornat

PREPARARE
Incalzeste cuptorul la 220° C
Pregateste o tavita de aragaz cu hartie de copt.
1. Rade fin parmezanul.
2. Usturoiul decojeste-l, zdrobeste-l cu latul lamei cutitului si toaca-l marunt.
3. Frunzele de patrunjel toaca-le marunt.
4. Pune intr-un ibric / craticioara mica uleiul si untul, la foc mediu.
5. Adauga usturoiul si patrunjelul si amesteca din cand in cand, pana se topeste untul (nu mult).
6. Taie bagheta pe lungime in doua, aseaza-le in tava si distribuie din amestecul cu unt, uniform.

Bruschete cu parmezan si usturoi
7. Cresteaza in cruce miezul, cam 2 cm adancime, fara a-i strica forma painii si presara cateva granule de sare cuser (in functie si de tipul de parmezan).
8. Distribuie parmezanul deasupra.
9. Se coc 10-15 minute, pana devin aurii sau se topeste bine parmezanul.
Am decorat cu fragmente de tije din patrunjel.
Se mananca fierbinti cu furculita si cutitul. Daca va place, insotiti cu rosii feliate.
Sa va fie de folos!
Bruschete cu parmezan si usturoi

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..