Piscoturi cu ananas si frisca vanilinata

Am vazut in pagina FB a “Schar Romania – produse fara gluten” mesaje lasate de unii copii celiaci sau parinti care isi indesau cu stangacie sub cuvinte, nesfarsita tristete pentru puii lor care au intoleranta la gluten. Dragii mei, nu este un capat de tara, putea sa nu fi existat pe pamant samanta de cereala, si astfel eram toti la fel, … dar mereu diferiti, din alte puncte de vedere. Priviti jumatatea plina a paharului, totul devine mai armonios, mai bine pentru voi si copiii vor simti asta.

Va indemn sa incurajati copiii cu sau fara “probleme”, sa ramana optimisti, si pentru ei anume, propun un joc (pot singuri sa asambleze acest desert) care le va da o mare satisfactie si incredere in ei. Nu incetati sa ii incurajati in tot ceea ce fac! Cu increderea de sine, vor putea sa mute munţii din loc atunci cand vor fi mari.

INGREDIENTE
VARIANTA 1
– cateva piscoturi (mie mi-au ramas de la “Prajitura cu piscoturi, smantana si nuca”, din pachetul de la Dr. Schar, sunt Savoiardi fara gluten)
– 1 conserva cu compot de ananas
– frisca din smantana batuta cu zahar vanilat
– coaja rasa de lamaie
VARIANTA 2 la pahar
Are in plus putina crema cu nuca, o puteti inlocui cu Nutella “Prajitura cu piscoturi, smantana si nuca”

VARIANTA 1 de asamblare
Asamblarea pe farfurie ca in fotografia de mai jos:
Piscoturile inmuiate putin in siropul de la compot, ananasul taiat cubulate si frisca batuta din smantana cu vanilia. Se decoreaza cu coaja de lamaie rasa.



VARIANTA 2
In pahare, straturi alternative din ingredientele de mai sus.

Sa va fie de folos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..