Ceai homemade cu arome de iarna si goji

Pare impropriu spus “ceai homemade”, dar nu am gasit alt termen care sa sublinieze ca nu este un ceai facut din ingrediente preambalate.
Ideea a pornit de la un “Ceai ispititor de iarna” , de la care am imprumutat metoda de preparare, nu si combinatia. M-am gandit sa inventez si eu un ceai ispititor de iarna, inspirata fiind de mesajul acelei retete si am ales clasic: mar, baton de scortisoara, baton de vanilie, miere si lamaie. Sunt incantata de ce a iesit!
Ceai (homemade) cu arome de iarna
Vei constata singur/a cat de gustos este, dar si sanatos din metoda de preparare care nu fierbe fructul.
Dupa ce l-am alcatuit, pozat si pregateam sa postez, am dat cautare pe net si n-am gasit combinatie asemanatoare decat pe un site despre sanatate, dar acolo fierbeau fructul omorand o buna parte din vitamine, asa ca, aceasta reteta este un plus.

Luleaua din poze nu intra la “sanatoase”, dar simbolizeaza ca pe acest ceai l-ar placea nu numai copiii, ci deopotriva un bunic, care le citeste povesti nepotilor, asezat comod intr-un fotoliu langa bradul de Craciun, din cartea copilariei lui, “Familia Roademult”
Ceai (homemade) cu arome de iarna
INGREDIENTE
2 mere dulci medii + 1/2 pt cubulete
1/2 lamaie decojita + felii de lamaie
baton de scortisoara
baton de vanilie
goji
2-3 lingurite miere de albine (dupa gust)
170 ml apa fierbinte

PREPARARE
Am dat cateva clocote bune: apa cu scortisoara si vanilia (apa sa se coloreze si sa fie aromata). Batoanele fie le rupi, fie puse intregi si refolosite fara probleme la multe alte ceaiuri.
Ceai (homemade) cu arome de iarna
Am oprit focul si am acoperit cu o farfurie. Am lasat la infuzat pana cand:
-am taiat cubulete din 1/2 mar cu coaja si am adaugat si lasat la infuzat
-am stors la storcatorul de fructe merele si 1/2 lamaie fara coaja ca sa nu fie gust pronuntat amarui
Gata cu infuzatul!
Am amestecat infuzia cu sucul si mierea, am mai decorat cu feliute de lamaie, goji si servit neaparat cu dragoste, pentru ca se transmite energia pozitiva.
Se mai infierbanta pana in punctul de fierbere (maxim 90 grd) pt. ca se mai raceste de la suc.
Aroma este de iarna si iti prevesteste venirea Craciunului sau pur si simplu o zi frumoasa de iarna.
Liv(e) it!!
Ceai (homemade) cu arome de iarna

Comments

  • Uite acu o sa-mi fac unul! 😉

    Silving 29/11/2014 16:58 Reply
    • Silviuca, ce site grozav ai! Felicitari! Este structurat foarte asemanator cu proiectul meu de site cu teme … tot cam pe acolo, sper ca nu pic peste vreo idee de a ta ca sa ma acuzi de furtisag :))) … Iti trimit pe mail colierul facut de mine in cuptor si purtat in urma cu cateva zile la Conferinta Food Bloggers, vrei? 🙂

      Food Design 29/11/2014 18:44 Reply
      • Trimite-mi pe silving@ymail.com.Nu ma cheama Silvia,Silving e numele site-ului din amestecarea numelor copiilor ;).Ai un proiect de site? Altul decat asta,Food design adica?
        Multumesc,tot ce fac pe blogul meu e al meu,asa ca normal ca le pun pe toate sub acelasi acoperis,cand scriu,cand desenez,cand fotografiez,cand fac o prajitura,etc.Am avut odata 3 bloguri,dupa caprarie,dar mi s-a parut greu de intretinut fiecare blog in parte,
        Hai sa vad colierul 🙂

        Silving 29/11/2014 18:48 Reply
        • da, altul unde sa le strang pe toate asa cum ai facut tu. dar la anul lansarea ca stau rau cu timpul insa trebuie pt ca se va termina spatiul pe asta free. trimit colierul pe mail. 🙂 … pai, cum te cheama? 🙂

          Food Design 29/11/2014 19:52 Reply
          • Irina

            Silving 29/11/2014 19:54
          • Irina, am ametit pe site si nu mai gasesc (sa pui la vedere) date de contact. Voiam ca sa verific daca este ymail sau gmail!?

            Food Design 29/11/2014 19:59
          • ymail.Ia sa ma uit si eu sa vad ce si cum.Desi la cat spam primesti,nu-ti mai vine sa pui nicio adresa pe site.

            Silving 29/11/2014 20:05
          • trimit

            Food Design 29/11/2014 20:05
          • Ok,am scris si la About pe blog.

            Silving 29/11/2014 20:06
  • Facut,baut,savurat,minunat! 🙂

    Silving 29/11/2014 18:38 Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..