Fursecuri simple cu unt, oua si marmelada

 

Fursecuri simple cu unt, oua si marmelada

Timp de preparare 1 hour 30 minutes
Timp de gatire 1 hour 10 minutes
Portii 35

Ingrediente

  • 500 gr unt la temperatura camerei
  • 6 linguri zahar tos marunt
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • esenta de lamaie (in loc, am ras coaja de la 1 lamaie + zeama de la 1/2)
  • 650 gr faina
  • 1 praf de copt

UMPLUTURA

  • 400 g gem / crema cu unt / marmelada

GLAZURA

  • 120 gr zahar pudra
  • 2 albusuri de ou
  • ... sau doar pudrate cu zahar in loc de glazura

PREPARARE
1. Untul la temperatura camerei (daca e rece il razi) il freci cu mixerul impreuna cu 6 linguri de zahar pana ce acesta se topeste.
2. Adaugi ouale intregi, zaharul vanilat si coaja + zeama de lamaie.
3. Adaugi faina si praful de copt si framanti un aluat pana devine omogen, o bila.
4. Bila de aluat o pui in folie si o tii in frigider pentru 30 de minute.
5. Pregatesti o tava mare de aragaz si 4 foi de copt pe masura (se coc repede). …Sau numai doua, pentru ca nu se lipesc si poti refolosi cate o hartie.
6. Incalzesti cuptorul la 180 grade.
7. Daca doresti sa le si glazurezi, amesteca 120 gr zahar praf, 2-3 linguri cu zeama de lamaie si 2 albusuri de ou pe care le mixezi bine si inainte de a baga la cuptor, ungi fursecurile cu acest amestec. Varianta cea mai simpla este sa le pudrezi inainte de servire cu zahar farin, asa cum am procedat.
8. Dai aluatul in 4, scoti cate o bucata, o framanti un pic si intinzi din ea o foaie cu sucitorul, cam de 5 mm grosime. Decupezi ce forme vrei cu decupatorul sau gura unui pahar, dar sa fie cat mai micute ca sa se topeasca in gura. 🙂
9. Le coci cam 12-15 minute, pana se rumenesc la baza. Le scoti rasfirate pe o tava si le lasi sa se raceasca. In timp ce unele se coc, decupezi pentru urmatoarea tava si asezi pe o hartie de copt. apoi doar transferi hartia cu grija dar rapid punand tava pe marginea mesei la fila.
10. Reci, se lipesc cu orice crema cu unt mai consistenta ca aici, sau doar cu gem, magiun ori marmelada. Recomand ca umplutura sa se aplice cu posul / sacul / o punga taiata intr-un colt cam 1 – 1.5cm. Este mult mai usor decat cu lingurita si la presare se intinde uniform.
Liv(e)it !!
Fursecuri "Dumbrava Minuata"
Fursecuri "Dumbrava Minuata" 4-dumbrava-minunata
4-dumbrava-minunata

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..