V-am mai explicat aici, preocuparea mea pentru a varia micul dejun pentru cei ai casei. Imi plac variantele calde si mai ales cele preparate la cuptor. Usor si rapid de facut. Coaja este crocanta, iar miezul pufos.
INGREDIENTE
125 g brânza de vaci uscata, cas sfaramat (ricotta)
125 g telemea veche (de capra am folosit)
1 lingura smantana sau iaurt gras (daca branza nu e uscata, nu puneti)
1 galbenus de ou
patrunjel, marar, cate o lingura
6 felii de pâine din faina integrala
unt pentru uns painea (poate sa lipseasca)
PREPARARE
1.Toaca marunt verdeata.
2. Amesteci branza de vaci cu telemeua zdrobita cu furculita, smântâna si oul.
3. Adaugi verdeata.
4. Pune feliile unse cu strat superficial de unt pe o foaie de copt.
5. Cu o lingura distribuie amestecul de branza pe cele 6 felii.
6. Se coc la 200 C, timp de aproximativ 15 minute, pâna când amestecul de brânza este usor auriu si prinde o crusta.
7. Le servesti pe masa calde, insotite de diverse legume proaspete, ardei, masline, rosii, etc. Se mananca cu furculita si cutitul.
Sa va fie de folos!