O propunere de aperitiv gustos si foarte la indemana de preparat, inspirata din retetele de pizza (dar fara carne), sunt potrivite si pentru vegetarieni. Se poate imbogati si cu o feliuta de pastrama de pui homemade. “Branzicile” se vor decupa dintr-o felie de telemea pe care o puteti condimenta cu ce va place: piper, boia, plante aromatice, tocatura de masline, etc.
Pateuri cu branza condimentata Aperifrais
Ingrediente
- Aluat foietaj
- Bucati branza (de capra imi place) condimentate – 12 bucati
- Masline verzi – 12 bucati
-
Ulei de masline
- Cimbru maruntit – 1-2 lingurite dupa gust
- Sare, piper
PREPARARE
1.Taie ceapa si rosiile marunt si amesteca-le cu ulei de masline, cimbru, sare si piper.Eu le-am calit ca sa nu ude mult aluatul.
2.Decupeaza aluatul în 12 portii (cu un cutit decorativ cu margini ondulate daca ai, daca nu drept).
3.Pune aluatul în tava de copt (pe hârtie de copt).
4.Pe bucatile de aluat aseaza sosul de rosii cu ceapa si maslinele taiate rondele deasupra.
5.Da tava la cuptor la 200 grd pentru 20-25 minute (depinde de cuptor) sau pana se umfla si rumeneste aluatul dupa care lasa putin la racit.
6.Adauga pe fiecare pateu câte o pastila de brânza condimentata decupata.
Liv(e) it!
ALTE RETETE DE APERITIV
oua-umplute-cu-avocado-si-crema-de-branza >>> Click pe poza!
clatite-cu-spanac-si-diverse-umpluturi >>> Click pe poza!
tort-aperitiv-cu-foi-cu-spanac-si-creme-din-branzeturi>>> Click pe poza!