Cand am gustat pentru prima data avocado, nu mi-a placut (ca si mango dealtfel). Nu i-am mai dat importanta, nu m-am mai oprit sa citesc nici o reteta. Abia de curand am aflat de ce nu mi-a placut. Pentru ca nu era bine copt.
Tot lovindu-ma de retete cu avocado, am inceput sa le citesc si le-am dat o a doua sansa. Dupa ce am gustat preparatul, marturisesc ca m-am indragostit iremediabil de acest fruct.
Acum, de cate ori aprovizionez, cumpar si 2 avocado si ii las sa se coaca in hartie, ca pe banane. Se zice ca hartia de ziar ajuta cel mai bine. M-am invartit prin blogosfera dupa retete care sa aiba ca ingredient avocado, desi stiam de guacamole, cautam combinatii mai sofisticate. Pentru acest preparat, m-a convins Vio – Caietul cu retete cu afirmatia: “seamana la gust cu salata de vinete”.
De ce sa caut ceva sofisticat cand eu nu parcursesem ABC-ul!? Reteta este specific mexicana, imi place extraordinar de mult, foarte-foarte usor de facut, o puteti consuma ca aperitiv. Zeama de lamaie conteaza cel mai mult la aceasta combinatie. Miezul fructului cand este copt este onctuos, minunat.
Daca aveti timp, tot “pe repede” coaceti lipiile mele la tigaie
Guacamole - Salata de avocado cu ceapa
Ingrediente
- 2 avocado copt bine obligatoriu (eu am avut numai unul si au rezultat maxim doua portii)
- 1 rosie
- 1 ceapa mica
- cateva fire de patrunjel
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- praf de chilli
- sare
MOD DE PREPARARE
Inainte de a desface avocado, pregatesti legumele.
1.Taie cubulete marunte rosia si ceapa, toci si patrunjelul.
2.Storci lamaia intr-o ceasca/bol.
3.Apoi desfaci avocado. Eu acum am invatat sa desfac avocado dupa tutorial (si Brandusa are unul). Va arat si voua celor care abia acum va imprieteniti cu avocado.
-Cu un cutit ascutit, taie pe lung, pe mijloc, pana la sambure fructul.
-Roteste partile la 90 de grade. Daca fructul e bine copt, asta e cea mai simpla treaba.
-Infige cutitul in sambure si roteste. Daca este copt, iese imediat, altfel, adera.
4.Scobesti miezul de la avocado cu o lingura. Minunata este si ustensila de portionat inghetata pentru ca clestele taie bine si ajuta sa iasa imediat miezul din lingura, dar acesta in cazul in care nu este chiar bine copt.
5.Il pui intr-un vas si repede adaugi zeama de lamaie peste el ca sa nu oxideze.
6.Pasezi cu blenderul vertical electric, dar in paharul cu pereti inalti de la blender. Daca nu ai blender, pasezi miezul de avocado cu furculita, eu cel mai bine am putut cu pasatorul de cartof pentru ca la vremea inregistrarii retetei nu aveam braț cu blender la mixer.
7.Pui peste pasta de avocado legumele maruntate, nu mai pasezi nimic, doar omogenizezi impreuna sarea si praful de chilli.
8.Daca este nevoie mai adaugi putina zeama de lamaie.
DECORARE
Am asezat in vasul de servit cu clestele de ingetata. Am decorat cu praf de chilli, putin patrunjel tocat, ramurica de patrunjel si cubulete de rosie.
Liv(e) it!
Didi si eu tot fug de avocado de ceva vreme, dar citind reteta ta m-ai convins sa incerc si eu! Multumesc!
Azi prepar deja pentru a treia oara in ultimele 10 zile :). Mary, neaparat sa lasi fructul sa se coaca bine, sa devina putin moale, sa-l urmaresti totusi ca sa nu se strice, se vede la capat/cotor. Daca nu este bine copt n-o sa poti sa il pasezi si gustul va fi si el altul. Daca n-ai timp sa faci si lipii, macar painea sa o prajesti.
Imi place tare mult guacamole!!!
Tu trebuie sa stii pt. ca le-ai incercat pe toate 🙂
Pingback: Salata cu untisor si avocado | FOOD DESIGN
Pingback: Salata cu untisor si avocado | Atelierele Roua
Pingback: Supa rece de praz si avocado | FOOD DESIGN