Aveam salvata de vreo jumatate de an reteta de burek cu carne a Laurei Laurentiu dar trebuie sa marturisesc ca n-a fost sa fie, deoarece, cand aprovizionasem cu tot ce trebuie, surpriza! Pachetul cu foi de placinta din congelator, pe care ma bazam, s-a dovedit a fi de fapt aluat (din vina mea, evident). Prin urmare, aveam in fata compozitia de burek si un aluat cu care trebuia sa fac ceva. Am respectat intocmai proportiile ingredientelor, n-am mai adaugat apa minerala si am obtinut o foarte gustoasa compozitie cu care am umplut aceste trigoane. Le-am devorat calde, impreuna cu un pahar de iaurt usurel de baut. Ceea ce a ramas pentru a doua zi le-am incalzit pe gratarul de la cuptor cu grija ca sa nu ramana reci la mijloc. Nu folosesc microunde, desi se incalzesc mai rapid. In prima poza, se intrezaresc in bradul de Craciun de pe fundal si biscuitii cu lamaie care au decorat pomul.
INGREDIENTE
1/2 pachet aluat pentru patiserie
300 g carne tocata vita+porc (am folosit doar vita)
150 g ceapa
2-3 linguri de ulei
sare
piper (Garlic am folosit, parte din premiul de la Brandusa si Magazinul de Mirodenii )
ierburi aromatice dupa gust, eu am pus 1/2 lingurita de:
– cimbru uscat
– doua linguri bune de pasta de ardei dulce Univer; Laura foloseste pasta de ardei ajvar; puteti inlocui cu boia de ardei
1 ou
50 g smantana
1/2 lingura de gris
PREPARARE Trigoane cu carne tocata, la cuptor
1.Decongeleaza aluatul si asigura cu hartie de copt o tava de aragaz.
2.Intr-un vas antiaderent pune 2-3 linguri de ulei si caleste ceapa pana devine sticloasa.
3.Adauga si caleste carnea+condimentele si putina sare amestecand continuu, nu trebuie gatita foarte mult, doar pana se deschide la culoare, coagulandu-se sangele.
4.Adaugi pasta de ardei sau boiaua.
5.Intr-un bol mic bate oul si apoi il mai bati cu smantana pana omogenizeaza. Se amesteca si cu grisul. Compozitia o rastoarni peste amestecul din carne si se mai coace la foc moderat amestecand continuu
pana cand coaguleaza oul si umplutura nu lasa zeama, fara a o usca in exces.
6.Preincalzesti cuptorul la cca. 200 grade
7.Pe blatul de lucru intinzi foaia de aluat si o imparti in 9 patrate egale. Pui cate o lingura cu varf sau mai mult de carne, cat permite, grupand-o pe una dintre jumatati ca sa pliezi apoi si astfel sa obtii un trigon.
8.Triunghiul format il apesi cu degetele sau varful unei furculite pe cele doua magini ca sa adere parte de parte si sa nu se desfaca la copt.
9.Transferi in tava pe masura ce impachetezi trigoanele.
10.Le coci la temperatura de cca. 200 grade sau cat stii ca este bine pentru placinta. Verifica dupa 20 minute. La mine a durat cam 30-35 de minute pana s-au rumenit.
Liv(e) it!
Ce mult imi plac…
🙂
Foarte bune!
Si mie imi place sa fac si parca cele mai reusite sunt cele inedite, facute la plezneala. 🙂
multumesc pentru incurajare 😉
Uuuuuuuuuuuuuuuu , da’ ce bunatate ne-ai adus tu aici … place , place .
PS La multi ani Didi !
La multi ani, Diana! 🙂
Imbratisari …
Mmmm,ce bune sunt!!
Pup si un an plin de realizari!!
La multi ani!