Este o varianta de mancare, cu arome speciale, de paste gatite la cuptor. Asta, ca sa mai variem, dar mie imi place mai mult tot varianta de paste cu sos ragu (reteta AICI).
Ingrediente
- 500 g carne de vita fara os
- 1 ceapa medie
- 2 catei de usturoi
- 1 lg pasta de rosii
- 2 foi de dafin
- 1 lgr oregano
- 250 g paste
- sare si piper, 4 boabe ienibahar
- 2-3 lg ulei pentru prajit
- 500 g rosii proaspete sau 400g de la conserva
PREPARARE:
1. Spala carnea de vita, stoarce-o si tai-o cuburi ca pentru o imbucatura sau doua. Incinge doua linguri de ulei in tigaia care nu arde si prajeste-le pe toate partile, amestecand. Scoate-le intr-un vas in care va fierbe (apa cat sa treaca 2-3 peste ea) timp de 2 ore si jumatate la foc domol impreuna cu cuisoarele, dafinul si 5 boabe de ienibahar. Se mai umple cu apa daca este cazul.
2. Mai adaugi daca trebuie 1 lingura de ulei in tigaia in care ai prajit carnea si calesti la foc moderat, cca 5-8 minute, ceapa si ardeiul tocate cubulete.
4. Rosiile daca sunt proaspete le crestezi in cruce la varf si le oparesti in apa fierbinte 1 minut, dupa care le decojesti usor. Apoi le dai pe razatoare sau la blender. Mai repede merge cu o conserva de rosii tocate pe care le dai la blender. Rosiile le adaugi in tigaie si le lasi sa bolborosesca vreo 10-15 minute impreuna cu 1 lingura de pasta de rosii. In sosul acesta pui si oregano si piper macinat. Sosul va mai scadea, deci atentie, sare puni doar la sfarsit. Opresti focul.
3. Cand carnea este aproape gata, fierbi pastele maxim 5 minute in apa cu sare si le scurgi. Pastele se pun in apa cu sare, dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Opresti o cana de apa de la paste.
4. Intr-un vas ceramic sau yena, le pui pe toate, le amesteci, mai umpli daca este cazul cu apa de la spaghete, cat sa cuprinda bine ingredientele mari, scuturi de vas si le bagi la cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si le gatesti timp de o jumatate de ora.
Liv(e) it!