O mancare delicata si demn de retinut ca se face in numai 15 minute daca ai smantana. Mie mi-a placut, dar data viitoare o voi prepara cu ton bucati, cred ca imi va placea si mai mult.
INGREDIENTE
180 g conchiglie (paste din grau dur)
100 g porumb, din cutie
150 g somon afumat, taiat fasiute subtiri
1 praz mediu, doar partea alba, feliata subtire
100 ml vin alb
100 g smantana minim 30% grasime
1 lingura de unt (ulei in post)
1 lingurita de piper alb, macinat
PREPARARE Conchiglie cu porumb si somon afumat
1.Se fierb pastele in multa apa clocotita, cu sare (1 lingurita de sare la 1 litru de apa), pana ce sunt al dente. Se scurg.
2.Intre timp se topeste untul intr-o tigaie mare. Se adauga prazul, se sareaza si se caleste la foc mic-mediu 3-4 minute.
3. Se adauga vin, se presara cu piper alb si se amesteca.
4. Se acopera tigaia si se gateste prazul la foc mic, pana ce se face foarte moale.
5. Se adauga smantana, se amesteca si se continua gatitul 2-3 minute.
6. Se adauga porumbul si somonul afumat si se amesteca 30 de secunde. Se ia tigaia de pe foc.
7. Se adauga pastele in tigaie si se amesteca de cateva ori.
Se servesc pastele calde, sau la temperatura camerei. Doar atat.
Liv(e) it!
Retete delicioase cu peste:
Peste marinat in sos cu otet de casa
este OMG Peste copt in frunze de viţa cu sos de rodie
File de peste posat, cu sos olandez si legume pentru Revelion