Acest sandwich contine o salata de cartofi, asemanatoare cu salata orientala, ton, oua fierte si un sos de harissa.
I se poate asocia o salata verde, o salata de rosii si castraveti sau muraturi.
INGREDIENTE
350 gr cartofi
1/2 ceapa
2 castraveciori murati
5 linguri ulei (de masline sau floarea soarelui)
1-2 linguri suc de lamaie
1 conserva de ton (in ulei sau suc propriu)
3 fire patrunjel
2-3 lingurite harissa (sau pasta de ardei iute ungureasca)
2 oua
sare, piper
chifle, bagheta (sau mini baghete)
PREPARARE
Se fierb cartofii in coaja pana intra furculita in ei.
Se curata apoi de coaja si se taie cubulete.
Se adauga peste ei ceapa tocata marunt si castraveciorii taiati cubulete.
Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se amesteca uleiul cu sucul de lamaie pana devine o emulsie.
Se adauga 1 lingurita pasta de ardei iute (sau harissa) si se omogenizeaza bine.
Se toarna acest dressing peste salata de cartofi.
Ouale se fierb tari in coaja.
Se curata si se taie rondele.
Tonul se scurge de lichid si se adauga patrunjelul tocat marunt.
Daca e nevoie adaugati sare.
Restul de pasta de ardei iute se amesteca cu 1-2 linguri de apa cat sa devina usor moale, ca un sos.
Se taie chifla si se scobeste miezul.
Se umplu cu salata de cartofi peste care se adauga ton bucati si apoi felii de oua.
Se stropesc cu sos de ardei iute dupa plac.
Sa va fie de folos!