Orez prajit, cu carne si varza chinezeasca

Preparatul este grozav de bun, foarte pe gustul romanilor nefiind stranie ca arome, o recomand fara rezerve.

Timp de preparare 30 minutes
Portii 2 portii

Ingrediente

  • 250 g orez basmati
  • 300 g carne tocată de porc / vita
  • 1/2 căpăţână varză chinezească (nu foarte mare)
  • 15g (1/2 cană) ciuperci urechi de lemn Shan’shi "Mu Err Pilze"(hidratate 30 de minute în apă rece)
  • 1 ceapă medie
  • 1 morcov mediu
  • 2 căţei de usturoi mici
  • 1.5cm rădăcină de ghimbir
  • 2 linguri sos de soia Shan’shi Woksauce”
  • 1 lingură ulei de susan1 lingura oţet de orez (sau din vin alb)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper alb


PREPARARE
1. Pune la hidratat ciupercile urechi de lemn in apa rece, pentru minim 30 de minute (pana se raceste orezul).
Orezul il prepari la abur dupa metoda de aici, doar cu apa si sare, fara alte condimente. dureaza doar 10 minute pentru ca este bobul foarte mic. Opresti steamerul (focul de la cratita inchisa etans), il vanturi ca sa iasa aburul si il rastorni rasfirat pe o tava larga, ca sa se raceasca mai repede.
2. Toaca ceapa cuburi mici.
3. Usturoiul il toci marunt.
4. Rade mic ghimbirul curatat de coaja.
5. Curata morcovul, spala-l si rade-l pe razatoarea cu gauri mari pe lung, sau taie-l cu cutitul tije de vreo 2cm si subtiri.
6. De la varza opresti aschii din mijlucul fraged pentru ornat farfuria, restul toci franjuri varful, si cuburi medii partile tari.
7. Toaca urechile de lemn benzi inguste.
8. Incinge in wok 2 linguri cu ulei.

9. Prăjeste la foc iute ceapa, morcovul şi ghimbirul pentru 1-2 minute.
10.Adauga usturoiul şi carnea tocată. Amesteca permanent cu spatula si vei desface carnea fara a ramane bulgari mari. Frige bine pana carnea este patrunsa.
11.Adauga varza şi urechile de lemn.
12.Amesteca bine şi adauga orezul racit bine.
13.Adauga oţetul, uleiul de susan, sosul de soia, sare şi piper după gust.
14.Acest fel de mancare, se serveste imediat.
Liv(e) it !!
Am sa va asaltez o perioada cu retete de mancaruri din bucataria asiatica, mancare pe care o ador, cu conditia sa stiu ce contine:) Desi am zeci de retete salvate de multa vreme, m-a mobilizat, ca sa le gatesc mai repede, invitatia Oanei, blogul “Savori Urbane” de a participa la campania “Shan’shi – The Asian Connection” de promovare a produselor companiei “Shan’shi” prilejuita de sarbatoarea Anului Nou chinezesc (17-19 februarie 2015), Anul Caprei de Lemn.
Accesati pagina oficiala a campaniei unde Savori Urbane grupeaza minunate retete a 12 bloggeri x minim 2 retete de caciula, prin care testam noi aceste produse.

Am primit ieri pachetul de la Maresi Foodbroker, distribuitor de produse “Shan’shi” principalul furnizor in Austria al acestei game asiatice.

Precum vedeti, o multime de produse am primit care imi bucura gandul ca voi putea in sfarsit sa gatesc cele multe aflate pe lista de asteptare, si super-incantata sunt de wok-ul antiaderent (cel din pozele de mai jos) si cu capac inox primit, impreuna cu doua ustensile care nu zgarie, spatula am folosit-o chiar azi. Invitatia ma onoreaza si le multumesc pentru increderea acordata.

Te invit la concursul de pe pagina Savori Urbane, gasesti la finalul retetei mele, aici, conditiile foarte simple de participare si vei putea castiga ceea ce vezi ca am primit eu. Merita sa incerci, sunt 3 premii frumoase.
Poti castiga si tu un set complet de ingrediente Shan’shi, un wok si setul aferent de ustensile, daca te inscrii cu un comentariu pe pagina oficiala a campaniei de la Savori Urbane.
Eu aici am gatit cu sosul de soya “Woksauce”, cu orezul basmati pentru wok “Wok Reis” si ciupercile negre urechi de lemn “Mu Err Pilze”, tu poti alege de pe site-ul lor, sau din imaginea afisata de mine ceea ce se potriveste retetei tale preferate.

Comments

  • Foarte faina reteta! Arata senzational orezul tau.

    SAVORI URBANE 05/02/2015 18:30 Reply
  • bravo, Didi! esti prima care a spart gheata! abia astept finalul, sa adunam toate retetele,sigur va iesi o nebunie!

    adnia 05/02/2015 19:14 Reply
    • Cerasela a fost prima, si Claudia a postat. Astept reteta ta cand primesti pachetul.

      Food Design 05/02/2015 20:31 Reply
  • ador bucataria asiatica :X Este senzationala reteta

    Ildikó 06/02/2015 14:39 Reply
    • Moku, daca o sa gatesti ceva de pe aici, sa-mi trimiti si mie o poza cu telefonul, unde ti-e tie mai usor FB, mail, etc ,ca sa pun si eu la panoul de onoare in pagina Feedback de la cititori. Multumesc!:)

      Food Design 06/02/2015 20:22 Reply
  • Ce bine arata, Didi! 🙂 Mi-ai facut o pofta…. Musai sa incerc si eu reteta ta.
    In ritmul asta o sa gatesc asiatic luni de zile de acum incolo :))))

    Claudia 07/02/2015 9:10 Reply
    • stii cat sunt de incantata? foarte sincer si pe bune o spun; am facut si un desert in 10 minute, super-sanatos; asta admir la ei, ca gatesc sanatos si putin prelucrat termic

      Food Design 07/02/2015 9:59 Reply
  • Pingback: Pui cu “urechi de lemn” | FOOD DESIGN

  • Pingback: Ciorba de perisoare cu malai, rosii, orez si coriandru | FOOD DESIGN

Leave a Reply to adnia Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..