Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Timp de preparare
2
hours
Timp de gatire
40
minutes
Timp total
2
hours
40
minutes
Portii
14
porții
Ingrediente
Pentru blat
5 oua XXL sau 6 mici
120 g zahar pudra
1 praf de sare
2 plicuri cu zahar vanilat
150 g nucă macinata mic spre mediu
80 g făină albă
In plus - OPTIONAL
150 g nuca taiata la cutit
Sirop pentru însiroparea blatului
sirop de la compot
1 cana cu apă
2-3 linguri cu zahăr cristal
zeama de la 1 lămâie medie / mică
1 plic cu zahăr vanilat
Pentru mousse de ciocolată albă
375 ml smantâna pentru friscă
150 g ciocolată albă de calitate
100 + 80= 180 g zahar pudra
4 ouă întregi
2 galbenusuri de ouă
12 foi de gelatina sau 20 g gelatina alba (2 plicuri)
1 plic cu zahăr vanilat
Pere din compot sau pere poșate
borcan de 800 g pere din compot sau poșați pere crude în siropul:
3 pere
4 cani apă
1 băț de scorțișoară
2 stele anason
2 pastăi de cardamom
4 cuișoare
1 păstaie de vanilie sau 1 plic de zahăr vanilat
coaja de la o lămâie
Pentru crema de gutui
3 gutui medii (800 g cântărite întregi)
3 albusuri de ou
3 linguri cu zahar
1 plic cu zahar vanilat
Pentru decor:
150 ml smantana pentru friscă
2 plicuri zahăr vanilat fin
150 - 200 g ciocolată neagră
1/2 para cruda zemoasa
1/2 gutuie poșată (ca la pere)