Go Back
Print

Reteta de Macarons, explicatii complete

Timp de preparare 20 minutes
Timp de gatire 1 hour
Portii 35

Ingrediente

PENTRU BEZEA - FORMULA 1

  • 100 g albus de ou (cam de la 3 oua mari)
  • 45 g zahar tos dar nu din cel cu granulatie mare
  • 1 praf de sare (doua ciupituri mici cu 2 degete)
  • 40+160=200 g zahar pudra cu continut de amidon (cititi pe pachet), altfel corectati cu 1 lingurita de amidon adaugata
  • 115 g faina de migdale alba de preferinta
  • coloranti (pudra sau gel, interzis lichid) sau naturali: ceai matcha, ceai de zmeura si capsuni, artificiali rosu si albastru

FORMULA 2 (in curs de experimentare)

  • 100 g albus de ou (cam de la 3 oua mari)
  • 85 g zahar tos dar nu din cel cu granulatie mare
  • 1 praf de sare (doua ciupituri mici cu 2 degete)
  • 190 g zahar pudra cu continut de amidon (cititi pe pachet), altfel corectati cu 1 lingurita de amidon adaugata
  • 125 g faina de migdale alba (fara coji)

PENTRU CREMA GANACHE

  • 150 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba de foarte buna calitate
  • optional colorant natural sau sub orice forma (pudra, gel, lichid)

Recipe Notes

Mi-am "confectionat" din colorant alimentar lichid ieftin cumparat de la un supermarket, nu online, unul solid dupa o metoda inventata :), pe care am descris-o in tutorial.