Go Back
Print

Prajitura "Dintii negrului" cu bezea si blat cu cacao

Cuisine ROMANIA
Timp de preparare 40 minutes
Timp de gatire 30 minutes
Portii 24

Ingrediente

BLATUL:

  • 200 gr unt la temperatura camerei (moale)
  • 150 gr zahar (eu am folosit zahar brun la blat)
  • 5 galbenusuri de ou
  • 3 linguri cacao
  • 250 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • cca. 220-250 g faina ("cat cuprinde scria in reteta veche" - testeaza ca sa aiba consistenta aluatului de chec)
  • unt sau ulei pt. uns tava sau tapetati cu hartie de copt mai bine
  • OPTIONAL dar recomandat: 70- 100 g nuca zdrobita pe blat la copt

BEZEAUA

  • 5 albusuri
  • 180-200 g zahar tos fin sau combinat cu farin
  • 1 praf sare

GLAZURA (se poate inlocui cu gem acrisor sau sirop doar la servire pe portie)

  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3-4 linguri lapte
  • 3 linguri cacao

Recipe Notes

Ingredientele afisate sunt pt. tava de aragaz clasic 27×30.
Eu am preparat pe jumatate cantitatile afisate si au rezultat 12 bucati (este suficient pentru prima testare). Tava pe care am folosit-o are 18 x2 6 cm.