Go Back
Print

Tort Krantz cu nuci, cremă de cacao si frişcă

Timp de preparare 1 hour 30 minutes
Timp de gatire 1 hour
Timp total 1 hour 50 minutes
Portii 24

Ingrediente

PENTRU BLATUL DE TORT PANDIŞPAN

  • 6 oua mai degrabă mari
  • 180 g zahăr (pudră de preferintă)
  • 135 făină albă 000
  • 1 plic cu zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

ÎN PLUS PENTRU BLAT

  • 3 linguri cu cacao
  • 80 g stafide
  • 80 g miezuri de la nuci

PENTRU CREMA DE CACAO - SANDA MARIN

  • 8 linguri de zahăr tos / cristale
  • 4 linguri cu vârf de făină albă
  • 3-4 linguri de cacao
  • 900 ml pană la 1 l de lapte gras 3.5% sau integral
  • 150 g unt

PENTRU SIROPUL DE LĂMAIE

  • 150 ml apă
  • 2 lg cu de zahăr
  • zeama de la 1 lămâie medie spre mare
  • 1 plic de zahăr vanilat

PENTRU KRANTZ (Grilias)

  • 200 g miezuri de la nuci
  • 100 g zahăr cristal (tos)

PENTRU FRIŞCĂ

  • 200 ml smântană naturală lichidă de frişcă
  • 1 plic zahăr vanilat pudră
  • eventual 1 întăritor de frişcă