Go Back
Print
3-Placinta-finlandeza-cu-carne-si-ciuperci

Timp de preparare 1 hour
Odihna la frigider 30 minutes
Timp total 1 hour 55 minutes

Ingrediente

Pentru aluatul fraged

  • 100 g de unt gras (min 80 %) moale, la temperatura camerei
  • 200 g smantana acrisoara grasa (fermentata)
  • 1 ou intreg
  • 400 g faina
  • ½ lingurita sare
  • un pumn de faina pentru presarat blatul de lucru

Pentru umplutura

  • 600 g carne tocata de porc sau amestec cu vita sau pui, curcan - in acest caz sunt necesarie 2 linguri de ulei
  • 400 g ceapa taiata solzisori
  • 3 catei de usturoi
  • 400 g ciuperci proaspete (sau o conserva de 300 g)
  • sare, piper negru macinat
  • o lingurita de seminte de chimen (optional)
  • 2 oua crude, intregi
  • 200 g smantana acrisoara grasa (fermentata)
  • o legatura mica de frunze de patrunjel
  • 150 g cascaval taiat cubulete cu latura de 1 cm

Pentru uns placinta deasupra

  • 1 ou intreg batut
  • 1 lingurita lapte rece
  • are, un varf de cutit boia dulce, seminte de chimen pentru presarat