Go Back
Print
Reteta prajitura Craiasa zapezii

Prajitura "Craiasa zapezii" cu creme de vanilie, ciocolata si frisca

Timp de preparare 1 hour 20 minutes
Timp de gatire 25 minutes
Timp total 1 hour 45 minutes
Portii 24 bucati

Ingrediente

Pentru blat

  • 6 albușuri
  • 165 g zahar pudra
  • 125 g faina
  • 1+1/3 lingura esenta de vanilie
  • 1 praf de sare

Pentru creme patissiere de vanilie si crema de ciocolata

  • 6 galbenusuri
  • 600 ml lapte
  • 180 grame de zahar
  • 60 g faina
  • 1 pastaie de vanilie
  • 225 g unt 85% grasime la temperatura camerei
  • 120 g ciocolata neagra 70 % cacao

Pentru stratul de biscuiti

  • 18-20 biscuiti tip petit beurre dulci
  • 130 ml lapte rece

Pentru frisca

  • 500 ml/g smantana naturala lichida pentru frisca
  • 1 + 1/3 lg zahar pudra daca smantana nu este deja indulcita
  • 1 plic cu zahar vanilat pudra

In plus

  • fulgi de cocos pentru stratul superior