Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Print
Prajitura "Craiasa zapezii" cu creme de vanilie, ciocolata si frisca
Timp de preparare
1
hour
20
minutes
Timp de gatire
25
minutes
Timp total
1
hour
45
minutes
Portii
24
bucati
Ingrediente
Pentru blat
6 albușuri
165 g zahar pudra
125 g faina
1+1/3 lingura esenta de vanilie
1 praf de sare
Pentru creme patissiere de vanilie si crema de ciocolata
6 galbenusuri
600 ml lapte
180 grame de zahar
60 g faina
1 pastaie de vanilie
225 g unt 85% grasime la temperatura camerei
120 g ciocolata neagra 70 % cacao
Pentru stratul de biscuiti
18-20 biscuiti tip petit beurre dulci
130 ml lapte rece
Pentru frisca
500 ml/g smantana naturala lichida pentru frisca
1 + 1/3 lg zahar pudra daca smantana nu este deja indulcita
1 plic cu zahar vanilat pudra
In plus
fulgi de cocos pentru stratul superior