Despre mine – blog culinar cu retete

Traiesc in Bucuresti si sunt pasionata sa descopar, testez si selectez retete de preparate cu gust bun. Imi place fotografia culinara si pentru a nu ma plictisi iremediabil in bucatarie am creat cateva retete de torturi la aniversarile membrilor familiei. Ma motivau laudele lor, indemnul sa le introduc in circuitul comercial. Am luat-o ca pe o gluma si am ramas la stadiul de hobby si nu cred ca vreau sa schimb ceva.

Blogul l-am inregistrat initial pe platforma free wordpress, in septembrie 2013, pentru fiica mea cand a plecat cu prima bursa in strainatate la studii, ca sa aiba la indemana o carte de bucate online cu retete de preparate pe care stiam ca le prefera. Crescand organic, in mod neasteptat, acest blog, am inceput sa fiu atenta si la preferintele prietenilor si, de ce nu, ale tale. Blogul a renascut insa pe domeniul livit.ro pe care te afli, pe 15 August 2018, in zi de sarbatoare. Este un hobby, pasiune, si supapa mea salvatoare sa eliberez stresul profesional.

Firesc, blogul cuprinde retetele mostenite de la mama si de la bunica Zitza, fosta invatatoare care a invatat din adolescenta (la Scoala Normala de Fete) sa gateasca simplu, dar si sofisticat pentru acele vremuri. Stia de pe atunci ce ar putea insemna actualul “food styling”, canta la vioara si se imbraca elegant cand iesea “in lume”. Cand ajungea acasa, isi punea sorțul si gatea ca sa ne rasfete pe noi cei 5 nepoti care ne strangeam in vacante la casa de la tara.
Ceilalti bunici m-au invatat sa iau aminte la mirosul ierbii cosite proaspat, sa ridic privirea la puzderia de stele intr-o seara senina, sa ascult zgomotele satului, sa imi amintesc atunci cand gatesc o crema cu afine ca are culoarea dudei strivite sub talpa mea de copil.

Imi place sa descopar gusturi uitate, mai gatesc uneori din carti de bucate vechi de aproape 100 de ani.

Sunt la fel de ocupata ca si tine, de aceea, in ultima vreme, criteriul alegerii unei retete moderne a fost: timpul investit pentru preparare, cu conditia sa ma convinga acea reteta ca mancarea va fi si gustoasa.
Pun accent pe creativitate, spontaneitate si dezinvoltura. Nu urmaresc perfectiunea estetica, prajiturile din acest blog subliniaza aspectul dulciurilor de casa si te incurajez sa incerci orice preparat, pentru ca va fi asa cum trebuie, urmarind explicatiile textuale si in imagini pe care ti le ofer.

Liv(e) it!

Ma gasesti si pe Facebook: pagina Livit
sau YouTube AICI
sau Instagram AICI


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..