Clatite cu branza de vaci si spuma de caise

Este o reteta poloneza cu fructe ale acestui sezon (caise) scrisa in urma cu 2 ani si nepublicata aici.
Proiect culinar >>> Retete Internationale – The Food Connection,
Intreaga colectie cu RETETE POLONEZE o gasiti in pagina blogului gourmet >>> SAVORI URBANE. Acolo este scris si un istoric interesant despre specificul acestei bucatarii.
clatite-branza-vaci-caise

Ingrediente

ALUATUL DE CLATITE

  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare

UMPLUTURA

  • 50 g unt la temperatura camerei
  • 200 g cas sau branza de vaci (sa nu fie apoasa)
  • 100 g smantana
  • 50 g zahar
  • 1 plic zahar vanilinat (optional)
  • coaja de la 1 lamaie mare

SPUMA DE CAISE

  • 200 g smantana grasa (am pus doar 100g)
  • 100 g iaurt consistent
  • 200 g piure de caise
  • 40 ml lichior de caise
  • 1 lingurita cu varf zahar pudra

TOPPING

  • 1 mana de migdale zdrobite
clatite-branza-vaci-caise
PREPARARE
Scoate untul din frigider, ca sa aiba timp sa ajunga la temperatura camerei.
SPUMA DE CAISE
1. Pune in blender iaurtul, smantana, zaharul si coaja de lamaie rasa marunt.
2. Spala, curata de samburi si rupe caisele punandu-le in blender. Mixeaza un piure fin.
3. La final pui lichiorul si mai dai cateva impulsuri.
4. Transferi intr-o casoleta cu capac (orice bol acoperit) si depui in frigider pentru 1-2 ore. Daca este zor sa servesti repede musafirilor, o depui 20 minute in congelator si apoi in frigider. Nu trebuie sa inghete.
FOILE DE CLATITE
Le prepari dupa instructiunile de AICI
UMPLUTURA
Toate ingredientele pentru umplutura le amesteci cu o furculita.
TOPPING
Prajesti migdalele intr-o tigaie groasa teflonata, fara ulei. Dupa ce s-au racit, le pui intr-o punga groasa cu zip sau innodata la gura si le zdrobesti cu sucitorul.
SUGESTIE DE SERVIRE
Fie pe un pat de spuma, sau o asezi alaturat, asa cum am procedat, plasezi clatita si o garnisezti cu migdale. Eu am sectionat in diagonala, am amprentat pe una cu arahide (caci asta am avut in loc de migdale) si pe cealalta am presarat-o cu coaja de lamaie rasa.
Liv(e) it!
clatite-branza-vaci-caise
clatite-branza-vaci-caise

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..