Ciorba rădăuţeană cu pui si smântână

Această ciorbă ar trebui protejată privind drepturile de autor, precum palinca sau micul românesc. Se prepară mai simplu decât alte ciorbe, deoarece zarzavatul nu îl tocăm. Este foarte gustoasă.
ciorba-radauteana-livit.ro-retete-blog-culinar

Ciorba rădăuţeană cu pui si smantană

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 45 minutes
Portii 6 portii

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • 1 carcasa de pui, arilpile de la pui
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 5 cm pastarnac
  • 1 felie de telina
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 praf de piper

PENTRU DRES CIORBA

  • 2 galbenusuri de ou
  • 1 lingura de faina
  • 200 g smantana
  • stropire cu otet (in farfurie)

1. Curătă bine pielea puiului de tuleie.
2. În 2,5 litri de apă rece si 1/2 lingurită de sare grunjoasă. Scufundă părtile de pui cu os si fierbe-le 15 minute, calculand din momentul în care începe să clocotească. Spumuieşti daca va fi cazul, cu paleta cu orificii.
3. Intre timp spală şi curată de coajă morcovul, albitura si ceapa. Ardeiul gras spălat il spinteci in două pe lung, scoti cotorul şi il scuturi de seminte. Legumele trebuie sa ramană întregi. Cartofii îi speli, cureti de coajă, iar îi speli şi îi ţii în apă rece, ca să nu oxideze.
4. Dupa primele 15 minute amintite, adaugi pieptul de pui, morcovul şi albitura şi fierbi totul încă 10 minute.
5. Adaugi apoi ardeiul si cartofii daţi în două pe lat. Vei mai fierbe totul, adăugând o cană cu apă fierbinte pentru compensarea cantităţii evaporate.
6. Apoi zdrobeşte căteii de ustroi cu latul cutitului şi toacă-i marunt apoi dă-le drumul în oală.
7. Într-un castron şncăpător, cu telul pară sau lingura din lemn, omogenizează gălbenuşurile + 1/2 lingurită cu sare şi faina. Apoi adaugă smântâna şi omogenizează. Torna 1 polonic cu zeamă de la supa, treptat, pana se mai dezleagă.
8. Toarnă dressingul, adaugă pătrunjelul tocat, fierbe-le 2 minute şi opreste focul. Strecoară ciorba prin sita mare de spaghete şi dezosează carnea în aşchii /bucăti mari. Pieptul desfă-l faşii lungi.
9. Cu legumele racite poti să prepari o delicioasă salată orientala cu oua fierte, zeamă de lămaie şi maioneză (click aici pentru reteta).
10.Eu păstrez în supă şi cuburi mari de cartofi. Opţional, poţi sa serveşti şi cubuleţe de morcov tocat, pentru culoare, desi traditional nu aşa se obisnuieste.
Liv(e) it !
ciorba-radauteana-livit.ro-retete-blog-culinar
Alte retete delicioase:

Ciorba de loboda cu leustean, iaurt si smantana

Mancare de stevie, ceapa si usturoi

Ciorba revigoranta de fasole galbena pastai

Ciorba de fasole galbena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..