Limba de vita sau porc fiarta, cu piure

Este un fel de mancare care se gateste destul de repede. Limba, fie ca este de vita sau porc, este un muschi curat si deloc gras. Limba fiarta poate fi considerata o mancare cu putine calorii.
 LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE
In loc de piure se poate servi cu hrean ras oparit in putina apa cu sare si o lingura de otet. Se obtine o saramura calda, dar nu lunga. Puteti sa puneti alaturi si un bol cu masline.
 LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE

LIMBA DE VITA SAU PORC FIARTA, CU PIURE

Timp de preparare 40 minutes
Timp de gatire 18 minutes

Ingrediente

  • 1 BUCATA DE LIMBA DE VITEL, SAU VITA SAU PORC

SUPA IN CARE FIERBE LIMBA

  • 2.5 litri apa clocotita
  • 1 lingurita cu varf de sare
  • 1 lingurita cu boabe de piper
  • 1 foaie de dafin
  • 1 mocov
  • 1 ceapa veche
  • 1 catel de usturoi
  • 1 feliuta de telina - optional
  • 1 pastarnac mic
PREPARARE LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE !
1. Curata si spala legumele pentru supa. Taie-le mare si fierbe-le in 2.5 litri de apa deja clocotita impreuna cu 1 lingurita de sare si condimentele.
2. In timp ce fierbe , cam 30 de minute, trecem la pasul 2.

CUM CURATAM SI PREGATIM LIMBA DE VITA SAU PORC PENTRU A O GATI ?

1. Limba proaspat cumparata se va clati sub jet de apa rece.
 LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE
2. Carnea cand o fierbem o punem in supa. Dupa ce incepe supa sa clocoteasca iar, limba se va fierbe cam 15 si pana la 20 sau 25 de minute, in functie de cat de mare a fost animalul. In cazul meu, fiind de vitel, cam 17 minute am fiert-o.
 LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE
3. Am scos-o pe o tava sa se racoreasca si scurga de apa 2 minute, apoi am inceput sa o jupoi de pielea alba, operatiune foarte rapida si usoara.
 LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE
Nu se va lasa inainte la racit prea mult timp, pentru ca nu se va mai jupui la fel de usor si frumos.
 LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE
4. O veti felia groase cam de 7 mm.
5. Supa in care a fiert, eu nu o congelez sau folosesc la alt preparat.
6. Gatiti un piure din cartofi clasic, reteta de aici: CLICK !!!
Cand primiti musafiri si gasiti sa cumparati, nu va feriti de cartofii violeti care sunt foarte decorativi pe masa. Ador sa imi fac musafirii sa zambeasca si sa ii surprind cu ceva nou.
Se va servi cu un sos Remoulade sau pe baza de maioneza si o salata. Este foarte buna si limba este un muschi curat si deloc gras.
Liv(e) it!
 LIMBA FIARTA DE VITA SAU PORC, CU PIURE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..