Inghetata din dulceata si pepene galben

Aveti ocazia sa valorificati dulceturile nemancate poate de ani de zile si stau depozitate prin camari. Eu aici am avut din gutui, dar am facut si cu dulceata de pepene verde sau galben. Scopul dulcetii este sa inlocuiasca zaharul dand o aroma gustativa foarte, foarte buna.
Daca ai blender si aparat de facut inghetata, prepararea devine o joaca de copii.
Inghetata din dulceata si pepene galben

Inghetata din dulceata si pepene galben

Timp de preparare 10 minutes
Timp de gatire 40 minutes
Portii 16

Ingrediente

  • 200 g Pepene fara coaja taiat cuburi
  • 200 g Frisca lichida
  • 150 g Lapte
  • 150 g dulceata din ce vreti voi
Inghetata din dulceata si pepene galben
PREPARARE – Inghetata din dulceata si pepene galben
1. Pune blenderul pe cantar si adu cantarul la zero
2. Spala pepenele galben, usuca-l cu un prosop, taie felii pe lung carora le indepartezi mai intai semintele si apoi coaja. Taie cuburi in mana deasupra canii blenderului
3. Adauga laptele, smantana batuta la mixer intr-un castron (nu mult, ca sa nu se taie smantana) si dulceata. Eu am incercat in acest caz cu smantana fermentata (nebatuta) si este tot buna doar ca nu e la fel de aerata.
Inghetata din dulceata si pepene galben
4. Se mixeaza la blender cateva minute pentru omogenizare
5. In cuva aparatului de inghetata se toarna compozitia si se lasa la invartit 30/40 de minute
6. Se pot amesteca si manual, cu miscari de jos in sus, dar dupa 2 ore de congelare trebuie de mai multe ori pe zi amestecta / sfaramata ca sa nu se intareasca rau
7. Se scoate din frigider cu 20 de minute inainte de servire
Liv(e) it !
Inghetata din dulceata si pepene galben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..