Inghetata cu unt de arahide crunchy si mascarpone

Inghetata cu unt de arahide-livit.ro

“Tineti minte! O inghetata facuta in casa, mai ales daca nu aveti masina, NU va iesi niciodata atat de cremoasa ca cele din comert care sunt pline, dar PLINE de stabilizatori. Asa ca nu fiti dezamagiti daca nu iese la fel ca cea din caserolele de plastic. Credeti-ma, nu vrem asta!” [ Ana Consulea – Zexe ]

Orice inghetata de casa se va tine de 5 la 10 minute la temperatura camerei, inainte de servire.

Am gatit aceasta reteta americana dintr-o mare curiozitate pentru un produs pe care eu, pana acum, nu l-am gasit in gelateriile din Bucuresti, ca sa il gust.
Untul de arahide este de trei feluri predominante la oferta: cel fin, cel crunchy cu bucati de arahide prajite in el si pe care trebuie sa il alegeti la cumparare si cel sarat pe care nu il recomand in acest caz. Daca nu gasiti, atunci trebuie sa prajiti cam 80 -100 g de arahide, sa le prajiti usor fara sa le ardeti, iar dupa racire sa le zdrobiti si amestecati la final cu inghetata, inainte cu 10 minute de a opri aparatul de facut inghetata (dupa vreo 30 de minute).
Inghetata cu unt de arahide-livit.ro

Inghetata cu unt de arahide crunchy si mascarpone

Cuisine American
Portii 15

Ingrediente

  • 6 galbenusuri de oua
  • 180 g zahar tos sau pudra
  • 480 g lapte gras
  • 1 praf de sare mic
  • 1 plic de zahar vanilat sau 1 lgr extract de vanilie
  • 120 g unt de arahide crunchy
  • 200 g frisca din smantana naturala 30 % grasime minim
  • 250 g mascarpone

PREPARARE – Inghetata cu unt de arahide crunchy si mascarpone

1. Vasul de la robotul de inghetata trebuie sa fie tinut in congelator cam 3 zile, cel mai sigur, inainte de ziua prepararii. Minim 2 zile.
2. Cu mixerul freci galbenusurile cu zaharul tos / pudra si zaharul vanilat. Compozitia se va albi si dupa ce s-a topit zaharul, este gata.
3. Laptele il infierbanti pana cand incepe sa freamate, cam pana la 80 de grade.
4. Torni laptele cald in suvita peste compozitia cu oua si mixezi doar pentru omogenizare. Apoi torni inapoi in craticioara groasa (cu invelis de piatra prefer eu) si il fierbi la foc moderat pana obtii un lapte de pasare, sodou, un lichid un pic legat care poate sa imbrace dosul lingurii. Un timp de expunere ridicat, poate sa inchege galbenusurile si sa le faca omleta, deci, mare grija, verificati des, timp in care amestecati continuu cu telul din silicon ca sa nu zgariati oala. Se pune un praf de sare, in cazul in care untul nu are un iz usor sarat. Nu alegeti unt sarat de arahide !
5. Opreste focul si adauga untul de arahide. Amesteci cu telul cu silicon / lingura din lemn (cas sa nu zagarii invelisul oalei), pana se topeste.
Inghetata cu unt de arahide-livit.ro
6. Smantana pentru frisca minim 30 % grasime se va tine 15 – 20 minute la congelator, inainte de batere. Bati frisca cu grija, fara zahar. Doua – trei minute, pana la prima inchegare. Daca o bati mai mult, se va taia. Cum vezi ca se formeaza valuri care se tin, opresti mixerul.
7. In compozitia rece (cea cu oua descrisa) rastorni frisca mascarpone si frisca batuta si amesteci manual cu un tel, de jos in sus pana la omogenizare, 1-2 minute.
Inghetata cu unt de arahide-livit.ro
8. Compozitia se toarna in aparatul de inghetata si se va invarti vreo 40 de minute pana creste si ingheata pe pereti.
9. Se toarna in casoletele pentru congelator si se tine minim 5-6 ore la congelat. Inainte de servire, se lasa 5 minute afara.
Daca amestecati manual, neavand aparat de inghetata si o congelati, trebuie cam de 6 ori pe zi sa o amestecati ca sa nu faca ace de gheata. Puteti sa comandati online un aparat de inghetata pentru ca au pret foarte accesibil, dar sa fie de buna calitate, altfel se va scuge din solutia din pereti si nu va mai congela.
Este delicioasa inghetata aceasta cu unt de arahide!
Liv(e) it !
Inghetata cu unt de arahide-livit.ro
ALTE RETETE DELICIOASE DE INGHETATA:
NOUGAT GLACE – RETETA FRANTUZEASCA RAFINATA, CU ALUNE DE PADURE KRANTZ SI ALBUSURI BATUTE + FRISCA, FRUCTE CONFIATE

reteta Nougat glacé
INGHETATA CU FRUCTE DE PADURE CARE NU FACE ACE DE GHEATA, ESTE DIETETICA (CU PUTINA MIERE) SI LAPTE DE COCOS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..