Salata de cartofi copți, cu Pesto și legume

  • on 11/03/2019
  • 127 Views

Am descoperit tarziu dressing-ul Pesto, este un sos de care m-am indragostit iremediabil. L-as pune si in prajituri 🙂 , atat de mult imi place. Orice salata ar drege, o face sa fie super-gustoasa. Pesto gasiti sa cumparati din orice supermarket, sau il puteti prepara insiva din manunchiuri de frunze de busuioc proaspete, muguri de pin zdrobiti, usturoi, parmezan, ulei de masline, sare si putina zeama de lamaie. In zilele de post preparati Pesto fara parmezan, nu stiu daca se gaseste fara branza.
In aceasta reteta gustul bun este sporit de cartofii copti la cuptor. Daca sunt cartofi noi albi, ii puteti coace in folie de aluminiu la cuptor. Eu i-am facut la tava, nu sunt cartofi noi, dar i-am ales sa aiba mici dimensiuni, se gatesc mai rapid si aspectul este ok.
Salata de cartofi copți, cu Pesto și legume

Salata de cartofi copți, cu Pesto și legume

Timp de preparare 30 minutes
Timp de gatire 20 minutes
Timp total 50 minutes

Ingrediente

  • 500 g cartofi albi mici sau noi
  • 200 g baby spanac
  • 100 g ridichi de luna
  • 10 rosii deshidratate
  • 2 linguri mari cu Pesto
  • piper macinat
  • zeama de lamaie (gustati, ajunge cat este in Pesto)
  • FARA sare (Pesto este sarat)

PREPARARE Salata de cartofi copți, cu Pesto și legume
In tava de cuptor, puneti hartie de copt. Optional, ungeti-o cu o lingura de ulei (se fac si fara).
1. Alegeti cei mai mici cartofi albi si spalati-i. Se pun in apa rece cu sare si se fierb sub capac cam 10 minute, depinde de marimea lor, se mai fac si in cuptor. Se racesc dupa fierbere in apa rece 5 minute, ca sa ii puteti manevra, sa nu va arda. Se decojesc si feliaza cam de 1 cm si se aseaza in tava pregatita.
2. Ii veti coace 10 minute la cuptoarele moderne la 220 grade C sau 20-30 de minute la cele pe gaz lenese. Al meu n-a vrut sa ii rumeneasca mai deloc, ideea e sa se patrunda si usuce, sa aiba gust bun de copt. Timpul depinde de grosimea feliilor de cartofi si daca au fost mici.
Salata de cartofi copți, cu Pesto și legume
3. Spanacului i se indeparteaza coditele, se spala in sita vanturandu-l si se scurge de apa. Eu in poze am vrut o prezentare draguta, dar voi, de zi cu zi desigur ca le amestecati pe toate intr-un castron incapator. Puneti spanacul in castron netaiat, daca este baby.
4. Ridichiile se curata, se spala si taiati rondele fine. Evitati mandolina caci va veti rade si degetele. E foarte periculoasa. Se pun in castron.
5. Rosiile deshidratate se dau in 3, dupa marime, si se pun in castron.
6. Se asezoneaza cu piper proaspat macinat. Pesto este sarat si acrisor. Amestecati toate ingredientele pana se omogenizeaza si gustati. In principiu nu mai este nevoie nici de sare si nici de zeama de lamaie, depinde de tipul de pesto. Dregeti doar daca chiar este cazul.
Este gustoasa tare.
Liv(e) it!
Salata de cartofi copți, cu Pesto și legume
Salata de cartofi copți, cu Pesto și legume

O alta salata delicioasa cu Pesto: Salata inspirata de “Pizza”, cu sos pesto >>> reteta aici
Salata inspirata de "Pizza", cu sos pesto

Salata cu cartofi poate sa va placa aceasta: Salata de sfecla cu cartofi si vinegreta >>> reteta aici
salata de sfecla cu cartof

sau de primavara, Salata cu untisor, rosii si avocado >>> reteta aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..