Rulada de vita, pui si cascaval

  • on 02/02/2019
  • 583 Views

In special pentru mese festive: aniversari, Craciun, Revelion, Pasti se preteaza aceasta delicioasa rulada in doua culori din carne de vita marinata, pui si un baton de cascaval la mijloc. Se poate servi chiar si rece ca aperitiv. Explicatiile sunt si in imagini, nu prea aveti ce sa gresiti la aceasta reteta. Avantajul meu este ca procur carnea de la o macelarie unde ofera serviciul sa felieze si bata carnea, ca pentru șnițel, ma refer la cea de vita. Daca o felie de carne nu este suficient de mare, alaturați doua, oricum se vor lega cu sfoară. Odata gatite si sfoara indepartata, nu se mai desfac și se vor putea felia frumos cu un cutit care taie foarte bine și lama cât mai subtire. Seamana pe undeva cu cordon bleu la alcatuire, dar altfel de straturi.
Rulada de vita, pui si cascaval

Rulada de vita, pui si cascaval

Timp de preparare 50 minutes
Timp de gatire 1 hour 30 minutes
Marinarea 8 hours
Timp total 2 hours 20 minutes
Portii 3 portii

Ingrediente

  • 2 felii mari de snitel de vita (5-600 g)
  • felii din piept de pui cca. 4-500 g
  • 2 batoane cascaval tare - cca. 150 g
  • 2 felii de unt daca este carnea de vita

Pentru marinarea carnii de vita

  • 1/2 lgr piper macinat, 1lgr sare
  • 1/2 lgr: chimen, coriandru, anason
  • 5 cuisoare (zdrobite de preferinta), scortisoara macinata, salvie
  • 2 foi de dafin rupte
  • 1 ceapa taiata cubulete sau sozi fini
  • 1 capatana mare de usturoi zdrobit 1/3 lingurita chilli
  • 3 lg ulei
  • coaja de lamaie si portocala rupte bucati
  • vin cat sa cuprinda carnea

Condimentarea carnii de pui

  • sare si piper proaspat macinat

Rulada de vita, pui si cascaval
PREPARARE Rulada de vita, pui si cascaval
1. Intr-un castron pregatiti amestecul pentru marinada carnii de vita, mai putin vinul.
Rulada de carne umpluta cu carnati
2. Carnea daca nu este deja pregatita va trebui sa o feliati si bateti superficial acoperita cu o bucata groasa de folie de plastic (punga). Carnea nu o veti taia perpendicular pe fibra ci din aproape in aproape pe lung. In prealabil sa fie scoase pielitele, dar nu si grasimea. Intr-un castron puneti straturi succesive de carne si condimente. La final adaugati vinul. Lichidul trebuie sa cuprinda carnea, sporiti cantitatea de vin daca este necesar. Cei care nu folositi alcool la preparate, sa aveti pentru inlocuirea vinului acest otet de casa slab preparat dupa reteta (click AICI).
Dupa marinare, carnea de vita arata asa:
Rulada de carne umpluta cu carnati
Feliati si pieptul de pui pe lung, presarati sare si piper.
Pe tocator, asezati felia de carne de vita marinata, apoi cea de pui perpendicular ca lungime, si la mijloc baton de cascaval cam de 1,5 -2 cm grosime. Inveleste capetele cascavalului cu carnea de pui ca sa nu curga cand se va topi in cuptor. Un pic poate sa se mai strecoare sa curga, dar va ramane si inauntru.
Rulada de vita, pui si cascaval
3. Taie cam 1,5 metri de sfoara. Ruleaza cat poti de strans, de-a lungul feliei de vita. Leaga cum te pricepi, nu este greu, pachetul cu sfoara dintr-un capat in altul insistand acolo unde atarna carne, poate la capete.
4. Pachetele legate le rumenesti putin pe toate partile in ulei in tigaie.
In tava de cuptor torni 2 linguri din uleiul in care s-au fript, asezi rulourile si le mai pui deasupra cate o felie de unt. Mie mi-au mai ramas niste felii de pui si le-am fript alaturi.
Rulada de vita, pui si cascaval

Se va coace la cuptor cam o ora si jumatate, intorcandu-le periodic sau punand periodic cu lingura din sos peste carne. Daca are tendinta sa se usuce carnea, mai stropiti cu vin si puteti spre sfarsit sa acoperiti cu o folie din aluminiu tava sau propriul capac al tavii. La mine, nu a fost cazul.
Liv(e) it!
Rulada de vita, pui si cascaval
Retete asemanatoare:Rulada de carne umpluta cu carnati >>> reteta
Rulada de carne umpluta cu carnati

O alta rulada de carne de pui de asta data, rulouri umplute cu ciuperci, am gatit la o aniversare (click AICI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..