Rulada de carne umpluta cu carnati

  • on 08/01/2019
  • 291 Views

In special pentru mese festive: Craciun, Revelion, Pasti se preteaza aceasta delicioasa rulada cu carne umpluta cu carnati. Sosul este de asemenea foarte gustos, este la baza un sos bordelaise. Explicatiile sunt si in imagini, nu prea aveti ce sa gresiti la aceasta reteta. Avantajul meu este ca procur carnea de la o macelarie unde ofera serviciul sa felieze si bata carnea, ca pentru șnițel. Daca o felie de carne nu este suficient de mare, alaturați doua, oricum se vor lega cu sfoară. Odata gatite si sfoara indepartata, nu se mai desfac și se vor putea felia frumos cu un cutit care taie foarte bine și lama cât mai subtire.
Rulada de carne umpluta cu carnati

Rulada de vita, pui si cascaval

Timp de preparare 50 minutes
Timp de gatire 1 hour 30 minutes
Marinarea 8 hours
Timp total 2 hours 20 minutes
Portii 3 portii

Ingrediente

  • 2 felii mari de snitel de vita (5-600 g)
  • felii din piept de pui cca. 4-500 g
  • 2 batoane cascaval tare - cca. 150 g
  • 2 felii de unt daca este carnea de vita

Pentru marinarea carnii de vita

  • 1/2 lgr piper macinat, 1lgr sare
  • 1/2 lgr: chimen, coriandru, anason
  • 5 cuisoare (zdrobite de preferinta), scortisoara macinata, salvie
  • 2 foi de dafin rupte
  • 1 ceapa taiata cubulete sau sozi fini
  • 1 capatana mare de usturoi zdrobit 1/3 lingurita chilli
  • 3 lg ulei
  • coaja de lamaie si portocala rupte bucati
  • vin cat sa cuprinda carnea

Condimentarea carnii de pui

  • sare si piper proaspat macinat

Rulada de carne umpluta cu carnati
PREPARARE Rulada de carne umpluta cu carnati
1. Intr-un castron pregatiti amestecul pentru marinada, mai putin vinul.
Rulada de carne umpluta cu carnati
2. Carnea daca nu este deja pregatita va trebui sa o feliati si bateti superficial. Carnea nu o veti taia perpendicular pe fibra ci din aproape in aproape pe lung. In prealabil sa fie scoase pielitele, dar nu si grasimea. Intr-un castron puneti straturi succesive de carne si condimente. La final adaugati vinul. Lichidul trebuie sa cuprinda carnea, sporiti cantitatea de vin daca este necesar. ci care nu folositi alcool la preparate, sa aveti pentru inlocuirea vinului acest otet de casa slab preparat dupa reteta (click AICI).
Dupa marinare arata asa:
Rulada de carne umpluta cu carnati
3. Taie cam 1,5 metri de sfoara. Carnaciorii se vor rula in felia de carne (latura mai lunga a feliei de carne sa fie perpendiculara pe carnaciori, ca in fotografii). Se leaga pachetul cu sfoara dintr-un capat in altul insistand acolo unde atarna carne, poate la capete.
Rulada de carne umpluta cu carnati
4. Pachetele legate le rumenesti putin pe toate partile in ulei.
In tava de cuptor pe masura asterni un pat din ingredientele uscate de sos, apoi asezi carnea.
Rulada de carne umpluta cu carnati
5. La carnea de vita se pune cate o felie de unt pe fiecare rulou, la carnea de porc cu grasime, doar o felie in sos. Se completeaza cu vinul si supa. Eu am pus mai multa supa si a ramas cam mult sos.
Se va coace la cuptor carnea de porc timp de o ora, iar carnea de vita o ora si jumatate, intorcandu-le periodic sau punand periodic cu lingura din sos peste carne. Daca are tendinta sa se usuce carnea, puteti spre sfarsit sa acoperiti cu o folie din aluminiu tava sau propriul capac al tavii. La mine, nu a fost cazul.
Sosul daca il vreti legat, Dupa 3 sferturi din timpul de coacere, scoateti carnea, adaugati in sos 1 sau doua linguri rase de amidon (depinde cat de multa supa ati pus) dezlegate in supa sau apa, omogenizati, apoi puneti la loc carnea si continuati coacerea.
Rulada de carne umpluta cu carnati
Este un preparat delicios de la marinare, dar si sosul este extrem de bun. Daca va ramane sos, se va congela si il veti folosi ca fond la alte preparate. Nu are rost sa irositi asa o bunatate.
Liv(e) it!
Rulada de carne umpluta cu carnati

O alta rulada de carne de pui de asta data, rulouri umplute cu ciuperci, am gatit la o aniversare (click AICI)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..