Pachetele cheeseburger cu foi de placinta

Pachetelele se numesc cheeseburger deoarece compozitia umpluturii este ca la un cheeseburger: carne tocata, ceapa, cascaval, castravete murat si condimente. Se mananca impreuna cu un sos pe baza de maioneza cu pasta de rosii si condimente. Aveti si o reteta video AICI. Sunt foarte gustoase, le puteti prepara mai picante sau mai blande, regland tipul si cantitatea de condimente. Daca le doriti mai iuti, adaugati boia iute la compozitie si sos.
Foile de placinta sa nu fie congelate, este esential sa fie proaspete. Cand le veti cumpara, sa studiati prin transparenta pachetului sa nu fie uscate la capete si faramitate, caz in care nu le veti putea rula. Se va lucra repede din momentul in care taiati foile in 4, pentru ca au tendinta tot repede sa se usuce. Daca nu aveti indemanare sa le rulati ca pe sarmalute rapid, atunci acoperiti cu folie de plastic sau un prosop curat de bumbac, foile care sunt in asteptare.
Sare sa puneti foarte putina sau deloc in compozitie, gustati dupa ce adaugati cascavalul si muratura care sunt ingrediente sarate.
Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos

Timp de preparare 1 hour
Timp de gatire 30 minutes
Timp total 1 hour 30 minutes
Portii 20 bucati

Ingrediente

Pentru pachetele (rulouri)

  • 1 pachet cu foi de placinta proaspete
  • 2 linguri cu unt
  • 600 g carne tocata de vita
  • 160 g ceapa galbena
  • 1/3 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper proaspat macinat
  • 4 castraveti murati de cca 8 cm
  • 200 g cascaval taiat cubulete
  • OPTIONAL 1 legatura de patrunjel
  • 2 albusuri pentru sigilat pachetelele

Pentru sos

  • 2 galbenusuri de ou
  • cca. 70 ml ulei pentru maioneza
  • sare, 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingurita cu varf pasta de rosii
  • 1 lingurita boia dulce (optional si iute)

Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos
PREPARARE Pachetele cheeseburger cu foi de placinta
1. Am topit untul intr-o tigaie la foc mediu. Am adaugat carnea tocata si am marit focul. Am amestecat regulat ca sa nu se formeze conglomerate. Am adaugat si piperul proaspat macinat. Daca doriti sa fie mai picant, adaugati si boia iute si puneti mai mult piper.
2. Am tocat cubulete ceapa si am adaugat-o peste carne cand sucul de la carne s-a evaporat (peste vreo 10 minute). Am amestecat pana s-a calit ceapa cca 5 minute.
3. Am oprit focul si am amestecat si cu castraveciorii si cascavalul taiati cubulete mici.
Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos
4. Am separat si batut doua albusuri de ou.
5. Am desfasurat sulul cu foi de placinta pe blatul de lucru uscat si le-am taiat in 4 sectoare. Puneti o lingura mare cu varf de umplutura intr-un colt, iar restul ungeti cu pensula cu albus de ou.
Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos
6. Am separat perechi de cate doua foi, o foaie este prea subtire si se va rupe. Aduci coltul peste umplutura strangand, apoi si colturile laterale ale rombului si impachetezi ca pe sarmaluta.
Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos
7. Am pregatit intr-o craticioara mica o baie de ulei (minim 1/2 litru, depinde cat de mare este craticioara / tigaia) si am pus-o la foc mic sa se incinga. Abia dupa ce le-am impachetat pe toate le-am prajit, pentru ca se prajesc foarte repede la foc mic, cam 1.5 minute pe o parte si sub un minut pe cealalta parte (la foc minim). Foarte usor se manevreaza daca aveti cleste de friptura la gratar. Le-am scos pe prosop dublu de hartie la scurs. Rulourile daca mai lasati din ele in asteptare de la pranz pana seara, ca sa le prajiti calde, se vor acoperi cu folie alimentara. Daca le lasati pe a doua zi, cred ca se vor inmuia prea rau de la compozitie, se vor uda foile si nu recomand. Mai bine le prajiti in ziua prepararii si le incalziti la cuptor.
Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos
8. Cu cele doua galbenusuri si restul de ingrediente mentionate la sos mixati o maioneza pe care o amestecati cu pasta de rosii. Inmuiati capatul de rulou in sos si le veti manca cu placere.
Liv(e) it!
Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos
Pachetele-cheeseburger-cu-foi-de-placinta-si-sos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




Don't Miss! random posts ..