Prajitura “Cartof” cu piscoturi, alune, coniac si stafide

  • on 07/11/2018
  • 284 Views

Este o prajitura care se gateste fara zahar, o pot manca si cei care urmeaza o dieta nu foarte severa. Prajitura se indulceste moderat doar de la piscoturi, stafide si coaja de portocale confiata (click pentru reteta) si vestea buna este ca totul se prepara la robot.
De sarbatori, cand sunt multe preparate de facut si nu-ti mai vezi capul de treaba, prajitura Cartof gata in numai 20 de minute, cu gust de Jofre de casa, cu alune, coji de portocale confiate, stafide si stropita din belsug cu coniac, o face o prajitura ideala pentru a fi inclusa in meniu. Este recomandata in orice anotimp, de Craciun, Revelion, Pasti, aniversari si diverse sarbatori, mai putin party pentru copii deoarece contine coniac.
Daca va par mai dragute, dati-le forme de bile.
Prajitura cartof

Timp de preparare 20 minutes
Portii 32 cartofiori

Ingrediente

  • 200 g piscoturi
  • 100 ml lapte
  • 100 ml coniac
  • 300 g alune
  • 200 g coaja de portocala
  • 150 g stafide
  • 50 g cacao

Prajitura cartof
PREPARARE Prajitura “Cartof” cu piscoturi, alune, coniac
1. In vasul de robot cu cutitele elice, pune alunele, cacaoa si piscoturile rupte bucati cu mana. Mixeaza pana ce alunele ajung la granulatie medie-spre mica, dar nu praf.
2. Amesteca in lapte coniacul si toarna peste amestecul uscat. Mai da cateva impulsuri pentru omogenizare.
3. Cantareste si toaca cubulete mici coaja de portocale confiata (click pentru reteta).
Coji de portocale confiate
Scoate axul cu cutitele de la robot, pune in amestec stafidele cantarite si coaja de portocale cubulete si omogenizeaza cu spatula, manual.
4. Intr-un castronel sau farfurie mica si adanca pune cacao. Formezi in mana cilindrii sau bile putin mai mari decat o nuca. O parte ii vei tavali prin cacao pudra, care accentueaza gustul si asa nu foarte dulce, dar care mie mi-au placut grozav pudrati cu cacao, iar restul doar ii modelezi, cartofi, sau bile, sau bile aplatizate. Daca doresti, poti sa le dai prajituricile prin diverse ornamente marunte pentru prajituri si torturi, astfel se vor mai indulci. Noua ne-au placut asa.
Coniacul, cacaoa si coaja de portocala confiata ii dau un gust aproape nobil acestui Cartof care pare banal.
Prajitura cartof

Iata cum puteti modela prajitura Salam de biscuiti (click pentru reteta) pentru sabatorile care se apropie:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Don't Miss! random posts ..